Η νέα διάσταση της δυναμικής οδήγησης

Επανάσταση στην οδική συμπεριφορά

Ακριβείς ρυθμίσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, ταχύτατη ανάπτυξη ισχύος, αυξημένη ευστάθεια στην οδήγηση, βελτιωμένα χαρακτηριστικά διεύθυνσης και, βέβαια, πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας που συνολικά ανακουφίζουν τον οδηγό και του προσφέρουν μια νέα αίσθηση οδήγησης.

Το νέο Actros ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησής του, επειδή συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άνεση, την άμεση επαφή με το οδόστρωμα και τα βέλτιστα χαρακτηριστικά οδήγησης και ελέγχου. Για να επιτευχθεί αυτό, αναπτύχθηκαν εκ νέου πολλά εξαρτήματα του συστήματος κίνησης, του πλαισίου και της ανάρτησης και βελτιώθηκαν σημαντικά μετά από δοκιμές. Έτσι, για παράδειγμα, τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόκρισης των νέων ισχυρών εν σειρά κινητήρων και η ιδανικά προσαρμοσμένη στρατηγική αλλαγής σχέσεων του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων προσφέρουν ταχύτερες και πιο άνετες εκκινήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης, βελτιώθηκε και ο υποειδής πίσω άξονας, με αποτέλεσμα να μπορεί ο κινητήρας να μεταδίδει την ισχύ του στο δρόμο αποδοτικότερα από ποτέ άλλοτε. Όλα αυτά για άριστη χρηστικότητα, χαμηλή κατανάλωση και, άρα, περισσότερη οικονομία.

Άνεση ταξιδιού: όλα είναι τέλεια συντονισμένα μεταξύ τους.

Από το νέο σύστημα διεύθυνσης, το φαρδύτερο, πιο άκαμπτο πλαίσιο και τη νέα αερανάρτηση 4 φυσούνων μέχρι το μοναδικό, καινοτόμο σχεδιασμό του πίσω άξονα* που εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, καλύτερη διευθυντικότητα περισσότερη εγκάρσια ευστάθεια. Για αυξημένη ασφάλεια φροντίζουν το δοκιμασμένο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης του βασικού εξοπλισμού και η υποβοήθηση ελέγχου ευστάθειας. Επιπλέον, διατίθενται προαιρετικά κι άλλα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, όπως το νέο σύστημα εφίστασης προσοχής Attention Assist, το σύστημα ενεργής υποβοήθησης πέδησης 3 (Active Brake Assist 3) και η υποβοήθηση διατήρησης απόστασης με λειτουργία Stop-and-go, τα οποία υποστηρίζουν τον οδηγό σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι προβολείς Bi-Xenon, τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης, τα φώτα πορείας ημέρας LED και τα πίσω φώτα LED, που διατίθενται προαιρετικά, αυξάνουν την παθητική ασφάλεια. Για όποιον κάθεται πίσω από το τιμόνι, αυτό σημαίνει εκπληκτική άνεση οδήγησης και ιδιαίτερα ασφαλή και εντυπωσιακή εμπειρία οδήγησης - από την αφετηρία μέχρι τον προορισμό.

*Μόνο για οχήματα 4 x 2 , όχι για Actros Loader