Τελευταία Νέα

To νέο Actros είναι το "Πράσινο Φορτηγό 2013"


To νέο Mercedes-Benz Actros είναι το "Πράσινο Φορτηγό 2013". Το φορτηγό με τον κινητήρα Euro VI, εντυπωσίασε με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μετα από ένα χρόνο στο δρόμο, επαληθεύοντας το τεστ δοκιμής από το Rotterdam στο Stettin.

Η βάση γι'αυτήν την αξιολόγηση ήταν κυρίως η κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς η εκπομπές ρύπων CO2. Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξαν η εκπομπές καυσαερίων και το μέγιστο φορτίο. Τα αποτελέσματα σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, καταμετρήθηκαν από τα περιοδικά VerkehrsRundschau & Trucker σε standard δρομολόγιο.

Η σημαντική εξοικονόμηση σχεδόν ενός λίτρου καυσίμου σχε σχέση με τον δεύτερο στην κατάταξη, είναι επίσης αποτέλεσμα του Predictive Powertrain Control (PPC). Ειδικά σε ανωφέρειες το νέο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού δείχνεί τις δυνάμεις τους: το Predictive Powertrain Control είναι το πρώτο GPS σε συνδυασμό με το cruise control και την ταχύτητα και τη συχνότητα πέδησης παρεμβαίνει στο σύστημα πέδησης.

Το Actros έχει ήδη επιδείξει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2011: σε μία συγκριτική δοκιμή 10.000 χλμ από το Rotterdam στο Stettin η οποία παρακολουθήθηκε από την Dekra, το νέο Actros 1845 LS BlueTec 6, είχε εξοικονόμηση καυσίμου 4,5% σε σχέση με το Actros Εuro V.

Περισσότερα