Το εργοστάσιο στο Kassel

Το Kassel στη βόρεια Έσση, βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Γερμανίας– και συνεπώς, στο κέντρο της Ευρώπης. Χάρη στην κεντρική αυτή θέση, η πόλη έχει απ' ευθείας συνδέσεις με πολλούς κύριους μεταφορικούς άξονες.
Παράδοση στην εμπειρογνωμοσύνη και τον πολιτισμό. Παραδοσιακά το Kassel προσφέρει στους περίπου 200.000 κατοίκους του ένα εκτενέστατο πρόγραμμα τέχνης και πολιτισμού. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η βιομηχανική παράδοση της πόλης στη μηχανική και την επιστήμη - με ιστορία άνω των 200 ετών.

Ταυτόχρονα, το εργοστάσιο του Kassel είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός εργοδότης στην πόλη.

Το εργοστάσιο στο Kassel δραστηριοποιείται στην παραγωγή φορτηγών από το 1925. Έκτοτε, η ζήτηση για άξονες έχει αυξηθεί παράλληλα με τις προόδους στην ανάπτυξη οχημάτων. Σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 3000 εργαζομένους και καλύπτει επιφάνεια 400.000 m2. Αυτή η τοποθεσία είναι το κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής αξόνων επαγγελματικών οχημάτων της Daimler AG.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Kassel παράγει ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων υψηλότατης ποιότητας για ευρύτατη γκάμα τύπων επαγγελματικών οχημάτων, όπως van, λεωφορεία ή φορτηγά βαριάς χρήσης. Επιπλέον, το ευρύτατο πρόγραμμα παραγωγής τους εργοστασίου περιλαμβάνει και την παραγωγή αξόνων για οχήματα εκτός δρόμου, ημιρυμουλκούμενα, ρυμουλκούμενα καθώς και άξονες μετάδοσης.