Εξουσιοδοτημένο Service Mercedes-Benz

Η ιστορία του Service

Η διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία της Mercedes-Benz σας εγγυάται τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας παγκοσμίως. Ως κατασκευαστής της Mercedes σας, ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να είστε ασφαλής. Εμπιστευθείτε την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, την ποιότητα του Service στα Εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας καθώς και την υψηλή ποιότητα των Γνήσιων ανταλλακτικών Mercedes Benz. Άλλωστε από το πρώτο ταξίδι της Bertha Benz, της πρώτης τεχνικού στην ιστορία του Service, έως σήμερα, έχουμε κατακτήσει 132 χρόνια εμπειρίας και πρωτοπορίας.

Bertha Benz


Το ταξίδι που άλλαξε τα πάντα.

Bertha Benz


Το ταξίδι που άλλαξε τα πάντα.

Bertha Benz
Bertha Benz: Το ταξίδι που άλλαξε τα πάντα
Εκ νέου προβολή

Η Mercedes-Benz είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που εμφανίστηκε και η Bertha Benz η αφοσιωμένη σύζυγος του εφευρέτη του Carl Benz, η πρώτη στην ιστορία της αυτοκίνησης που τόλμησε να πραγματοποιήσει ένα μακρύ roadtrip 100 χιλιομέτρων, προκειμένου να διαδώσει την πατέντα του άντρα της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χρειάστηκε να κάνει service στο αυτοκίνητο καθώς αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα στην κίνηση κι εκτός του ότι κατανάλωσε ποσότητες υγρής νάφθας από τα φαρμακεία που συναντούσε στη διαδρομή, επινόησε ποικίλες πατέντες για να επιτύχει το στόχο της και να ολοκληρώσει το ταξίδι της. Η Bertha κατόρθωσε έτσι να διαφημίσει την αξιοπιστία του πρώτου Benz Patent Motor Car.

Από τότε και μέχρι σήμερα, πάντα στην πρώτη γραμμή της ασφάλειας και της απόδοσης, η μάρκα μας οφείλει την επιτυχία της στην ευφυϊα, την επιμονή και τα υψηλά πρότυπα των τεχνικών μας. Οι παθιασμένες γυναίκες και οι άνδρες, οι οποίοι ξέρουν να αγωνίζονται και να ωθούν τα όριά τους, είναι πάντα η πηγή της έμπνευσής μας.

Η ιστορία του Service


Η ιστορία του Service: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας εδώ και 130 χρόνια.
 

Η ιστορία του Service


Η ιστορία του Service: Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας εδώ και 130 χρόνια.
 

Η ιστορία του service
Η ιστορία του service 1888

1888 - Η πρώτη τεχνικός σέρβις στην ιστορία ήταν γυναίκα.
 

Όταν η Bertha Benz ξεκίνησε το ταξίδι της από το Mannheim στο Pforzheim με το πατενταρισμένο της αυτοκίνητο ένα πρωινό του Αυγούστου 1888, δεν ήξερε σε τι περιπέτεια έμπαινε. Κάθε 20 χιλιόμετρα έπρεπε να συμπληρώσει ψυκτικό. Καθώς δεν υπήρχαν ακόμα δεξαμενές καυσίμων, έπρεπε να αγοράζει βενζίνη με το λίτρο από το φαρμακείο. Κατά καιρούς το όχημα έπρεπε να σταματάει σε μεγαλύτερες αποστάσεις, καθώς ο κινητήρας δεν ήταν ακόμα δυνατός. 

Και δεν ήταν μόνο η διαδικασία του να πηγαίνεις προς τα εμπρός που επιφύλασσε τόσες εκπλήξεις. Το να σταματάς δεν ήταν επίσης απλή υπόθεση. Το φρενάρισμα γινόταν χρησιμοποιώντας τη λεπτή δερμάτινη επένδυση των φρένων. Η επένδυση άρχισε να σιγοκαίγεται στην πρώτη διαδρομή και τελικά έσπασε. Ευτυχώς, ο τσαγκάρης του χωριού έδωσε τη λύση με μια λωρίδα δέρματος - μάλλον το πρώτο ανταλλακτικό στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Η καρφίτσα από το καπέλο της Bertha χρησίμευσε ως ειδικό εργαλείο. Τη χρησιμοποίησε για να καθαρίσει αποτελεσματικά το σωλήνα εισαγωγής. Την εποχή εκείνη έπρεπε να ξέρει κανείς πώς να επιδιορθώνει τα πράγματα μόνος του. Για αυτό, το καλώδιο της μίζας, που είχε φθαρεί, απομονώθηκε γρήγορα με μια καλτσοδέτα.

Η ιστορία του service 1900

Γύρω στο 1900 - Ανοίγει το πρώτο συνεργείο επισκευών.

Η τεχνολογία οχημάτων αναπτύχθηκε περισσότερο και μαζί της αυξήθηκε η ανάγκη για τεχνογνωσία όσον αφορά τις τεχνικές επισκευές. Το επίκεντρο ήταν επισκευή των οχημάτων, τα οποία ακόμα ήταν «ευέξαπτα». Άνοιξε το πρώτο συνεργείο. Η συντήρηση δεν είχε περάσει ακόμα στη συνείδηση των ιδιοκτητών οχημάτων - γιατί να ξοδεύεις χρήματα σε κάτι που δεν είναι χαλασμένο; Το γεγονός ότι η συντήρηση μπορεί να συμβάλλει στην ασφάλεια δεν ήταν ακόμα ξεκάθαρο για πολύ κόσμο.
Ένα αυτοκίνητο κόστιζε περίπου όσο ένα σπίτι και απαιτούσε περίπου το ίδιο ποσό για τη λειτουργία του - πράγμα όχι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι η κατανάλωση καυσίμων, νερού και λαδιών δεν ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Για εξοικονόμηση, τα λάδια φιλτράρονταν με μία πετσέτα και ξαναχρησιμοποιούνταν - ένα είδος αλλαγής λαδιών που σήμερα ακούγεται κάπως αμφιλεγόμενο.
 

Δεκαετία του 60

Δεκαετία του 60 - Η τεχνική εξυπηρέτηση πελατών γίνεται πιο σημαντική.

Στη δεκαετία του 60 άρχισαν να καταγράφονται οι απαιτήσεις για σέρβις στο βιβλίο προδιαγραφών, γεγονός που επέφερε σχέδια οχημάτων που διευκόλυναν την επισκευή και τη συντήρηση. Η εισαγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων στα οχήματα Mercedes-Benz σηματοδότησε μια νέα εποχή. Η εξυπηρέτηση πελατών χρησιμοποιούσε νέες τεχνικές ελέγχου για να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ανοίγουν όλο και περισσότερα κέντρα εκπαίδευσης, ώστε το προσωπικό να είναι ενημερωμένο σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες.  

Δεκαετία του 80

Δεκαετία του 80 - Νέες συσκευές για τη διάγνωση σφαλμάτων.
 

Τα τεχνικά συστήματα στη Mercedes-Benz γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Αυτό σήμαινε ότι ήταν όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί η αιτία της βλάβης στα ηλεκτρονικά συστήματα. Παρόλο που ο προσαρμογέας ελέγχου με πρίζα και το εγχειρίδιο διάγνωσης αρκούσαν στη δεκαετία του 80, τα επόμενα χρόνια αναπτύχθηκαν νέες συσκευές για τη διάγνωση σφαλμάτων. Ως μέρος του Case project (υπηρεσία με τη βοήθεια υπολογιστή) αναπτύχθηκε μια φορητή συσκευή ελέγχου. Η συσκευή χρησιμοποιούταν για να αναγνωρίζει και ταυτόχρονα να εξαλείφει τα σφάλματα.
Όταν εισήχθησαν τα συστήματα λεωφορείων, αυτός ο τύπος διάγνωσης αντικαταστάθηκε από το μοντέρνο σύστημα διάγνωσης STAR για την ανάλυση και εξάλειψη των σφαλμάτων. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται και σήμερα στο Mercedes-Benz Service σε μια πιο εξελιγμένη μορφή.
 

Δεκαετία του 2000

Δεκαετία του 2000 - Από τη μηχανολογία στη μηχανοτρονική.
 

Με το αυξανόμενο πλήθος και την πολυπλοκότητα των συστημάτων υποβοήθησης στα οχήματα, έχει αλλάξει και το επαγγελματικό προφίλ των τεχνικών μας. Ενώ στο παρελθόν η κύρια απασχόλησή τους ήταν η αλλαγή εξαρτημάτων, τώρα φέρνουν εις πέρας τις περισσότερες εργασίες τους μέσω υπολογιστή. Εκτός από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, έχει αλλάξει και ο τίτλος τους. Οι μηχανολόγοι έχουν γίνει μηχανικοί μηχανοτρονικής. Μέσα σε όλες τις αλλαγές όμως, ένα πράγμα παραμένει πάντα το ίδιο - η αποστολή μας να διατηρούμε τα οχήματά μας και τους πελάτες μας ασφαλείς.

Σήμερα

Σήμερα - Η δια βίου μάθηση και η εξειδίκευση φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ποτέ δεν μπορεί κανείς να μάθει αρκετά - και αυτό ισχύει και για τους τεχνικούς του Service στη Mercedes-Benz. Η τακτική εκπαίδευση και η περαιτέρω κατάρτιση διασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοί μας θα είναι πάντα ενημερωμένοι όσον αφορά την καινοτόμα τεχνολογία και η Mercedes σας θα βρίσκεται στα καλύτερα χέρια.
Στις μέρες μας όταν φέρνετε τη Mercedes σας σε ένα Εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz, μια ολόκληρη ομάδα έμπειρων τεχνικών και ειδικών φροντίζουν για το Service σας. Η δομή της ομάδας ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων και εγγυάται ότι ακόμα και το πιο περίπλοκο πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα επωφελείστε πάντα από το καλύτερο Service για το όχημά σας.