Άνετη και δικτυωμένη φόρτιση - Το νέο Mercedes-Benz Wallbox.

Το νέο Mercedes-Benz Wallbox.

Άνετη και δικτυωμένη φόρτιση - Το νέο Mercedes-Benz Wallbox.

Η φόρτιση με το Mercedes-Benz Wallbox Home γίνεται γρήγορα και με διαφάνεια κόστους. Απλώς συνδέστε την ηλεκτρική σας Mercedes-Benz (ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ή Plug-in υβριδικά οχήματα) στο Mercedes-Benz Wallbox Home. Πρακτικό: Το μόνιμο καλώδιο φόρτισης (Τύπου 2) είναι συμβατό και με οχήματα άλλων κατασκευαστών με πρίζα οχήματος Τύπου 2.

 

 • Γρήγορο: Το Mercedes-Benz Wallbox Home είναι ένας σταθμός φόρτισης με μόνιμο καλώδιο φόρτισης και ισχύ φόρτισης έως 22 kW. Έτσι η φόρτιση γίνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε μια κοινή πρίζα δικτύου τροφοδοσίας.
 • Πρακτικό: Πριν ξεκινήσει η διαδρομή, μπορείτε να ρυθμίσετε μια ευχάριστη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου μέσω του προκλιματισμού.
 • Ασφαλές: Μια πολύχρωμη λυχνία LED στο wallbox δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας φόρτισης. Κατά τη φόρτιση, το καλώδιο φόρτισης είναι ασφαλισμένο, ώστε να μην μπορεί να διακοπεί η σύνδεση. Επιπλέον, ο κωδικός εξουσιοδότησης πρόσβασης ανά διακόπτη κλειδιού προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Το Mercedes- Benz Wallbox Home μπορείτε να το αποκτήσετε από κάθε τμήμα After-Sales σε όλες τις αντιπροσωπείες Mercedes-Benz ή μπορείτε να εποικοινωνήστε με τον συνεργάτη μας ELPEDISON.

Επιπλέον, μέσω του συνεργάτη φόρτισης παρέχονται συμβουλές για λύσεις φόρτισης στο σπίτι, καθώς και για την εγκατάσταση του wallbox.

Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια. Τα ενσωματωμένα εξαρτήματα (π.χ. ανιχνευτής ρεύματος διαφυγής DC 6mA) προσφέρουν επιπλέον προστασία για το όχημα, την κτιριακή εγκατάσταση και το wallbox στη διάρκεια της φόρτισης. Για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση, υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης ή κλειδώματος του Mercedes-Benz Wallbox μέσω της εφαρμογής2 ή της κάρτας RFID4.


Το Mercedes-Benz Wallbox διαθέτει επίσης τη δυνατότητα λήψης ενημερώσεων λογισμικού «over-the-air» με τη συγκατάθεσή σας μέσω της εφαρμογής Mercedes me App. Για παράδειγμα, στο μέλλον θα προσφέρονται νέες λειτουργίες που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση του wallbox σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας5.


Μπορείτε να δείτε τα Mercedes-Benz Wallbox2 online στο Mercedes-Benz Store ή με μια επίσκεψη στον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα σας Mercedes-Benz.Για συμβουλές σχετικά με την εγκατάσταση επί πληρωμή, απευθυνθείτε, μεταξύ άλλων, στον συνεργάτη εγκατάστασης της εταιρείας μας.

1 Για τη φόρτιση 22kW απαιτείται προαιρετικός εξοπλισμός στο όχημα Mercedes-Benz.


2 Στο wallbox περιλαμβάνεται η προεγκατάσταση για απομακρυσμένες λειτουργίες.Για τη χρήση των απομακρυσμένων λειτουργιών του Mercedes-Benz Wallbox, απαιτείται η εφαρμογή Mercedes me App, ένα προσωπικό Mercedes me ID, καθώς και η αποδοχή των όρων χρήσης του Mercedes-Benz Wallbox, και για τη λήψη ενημερώσεων «over-the-air», των υπηρεσιών Mercedes me connect.


3 Σε κάθε wallbox περιλαμβάνεται ένα μόντεμ LTE-M.Η κάρτα SIM που απαιτείται για αυτό, καθώς και ο απαιτούμενος όγκος δεδομένων για 8 έτη από την ενεργοποίηση της κάρτας (αλλά όχι περισσότερο από τις 31.12.2033) κατά την εγκατάσταση αποτελούν μέρος μιας ξεχωριστής έκδοσης προϊόντος. Παρακαλούμε να απευθύνεστε για την τοποθέτηση και την εγκατάσταση της κάρτας SIM μόνο στο εξειδικευμένο προσωπικό. Η κάρτα SIM λειτουργεί μόνο στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία. Σουηδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Φινλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Λετονία. Μετά τη λήξη της διάρκειας του όγκου δεδομένων, μπορείτε είτε I) να προμηθευτείτε μια νέα κάρτα SIM LTE-M από τρίτη εταιρεία είτε II) να χρησιμοποιήσετε το Wallbox με σύνδεση WLAN ή LAN.


4 Από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, παραδίδεται μαζί με κάθε wallbox μια κάρτα RFID.Περισσότερες κάρτες μπορείτε να παραγγείλετε από έναν Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes-Benz ή από το Online Shop. Οι κάρτες RFID μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μετά την ενεργοποίηση στην εφαρμογή Mercedes me App.


5 Η ενσωμάτωση σε σύστημα διαχείρισης οικιακής ενέργειας έχει προγραμματιστεί για το 2023 με το πρότυπο EEBUS.Το EEEBUS είναι ένα διαδεδομένο πρότυπο επικοινωνίας μέσω του οποίου τα συστήματα διαχείρισης οικιακής ενέργειας επικοινωνούν, μεταξύ άλλων, με συστήματα φόρτισης, όπως τα wallbox.Για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις «over-the-air», πρέπει να συμφωνήσετε με την εκάστοτε ενημέρωση στην εφαρμογή Mercedes me App ή να δώσετε μια γενική συγκατάθεση στην εφαρμογή Mercedes me App, ώστε να λαμβάνετε όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις.

Υπηρεσία εγκατάστασης wallbox.

Μια Mercedes-Benz με ανοιχτή την πόρτα του οδηγού και έναν εργαζόμενο της υπηρεσίας εγκατάστασης.

Υπηρεσία εγκατάστασης wallbox.

Η υπηρεσία εγκατάστασης των τοπικών συνεργατών μας σε κάθε χώρα σάς προσφέρει επαγγελματική υποστήριξη κατά την εγκατάσταση μιας λύσης φόρτισης στο σπίτι. Ο συνεργάτης μας ελέγχει επιτόπου εάν μπορεί να εγκατασταθεί ένα wallbox στο σπίτι σας και τι χρειάζεται. Επικοινωνήστε τώρα με τον συνεργάτη εγκατάστασης και ζητήστε συμβουλές.

Ελέγξτε τώρα με τον προκαταρκτικό έλεγχο Mercedes-Benz Wallbox, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για φόρτιση στο σπίτι σας.

Φόρτιση όπου και όποτε θέλετε - το σύστημα ευέλικτης φόρτισης της Mercedes-Benz.

Ένα καλώδιο φόρτισης Mercedes για το σπίτι και τον δρόμο.

Φόρτιση όπου και όποτε θέλετε - το σύστημα ευέλικτης φόρτισης της Mercedes-Benz.

Εάν δεν διαθέτετε ακόμη wallbox, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιείτε μια κοινή οικιακή πρίζα για τη φόρτιση της ηλεκτρικής σας Mercedes-Benz. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το καλώδιο φόρτισης για πρίζα δικτύου τροφοδοσίας (καλώδιο Mode 2), το οποίο είτε παρέχεται με το όχημα είτε διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός από τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα σας. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν συνιστάται για καθημερινή χρήση, λόγω του συγκριτικά μεγαλύτερου χρόνου φόρτισης. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να έχει γίνει προηγουμένως έλεγχος της σύνδεσής σας από έναν ηλεκτρολόγο.

Με αυτήν την κόμπακτ, φορητή, ολοκληρωμένη λύση φόρτισης, έχετε πάντα μαζί σας, στο πορτμπαγκάζ, ακριβώς το σύστημα που χρειάζεστε. Επίσης, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη μία σύνδεση υψηλής τάσης στο σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα και ως wallbox, χωρίς επιπλέον κόστος εγκατάστασης.
Στο σπίτι, σε φίλους ή καθ' οδόν, το σύστημα ευέλικτης φόρτισης εγγυάται ασφαλή και ευέλικτη φόρτιση του αυτοκινήτου – όπου και όποτε θέλετε!

Έχετε κι άλλες ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις!

 • Πώς μπορώ να προστατεύσω το Mercedes-Benz Wallbox Home από μη εξουσιοδοτημένη χρήση;

   

  Στη συσκευασία παράδοσης του Mercedes-Benz Wallbox Home περιλαμβάνεται ένα κλειδί για τον διακόπτη κλειδιού, με το οποίο μπορείτε να αποτρέπετε τη φόρτιση από τρίτους ανά πάσα στιγμή. 

   

 • Τι πρέπει να προσέξω ως ενοικιαστής ή ως ιδιοκτήτης ακινήτου σε συγκρότημα κατοικιών;

   

  Η εγκατάσταση του wallbox ή ενός σταθμού φόρτισης είναι εφικτή και σε θέση στάθμευσης σε ένα ενοικιαζόμενο γκαράζ.
  Ο εκμισθωτής σας ή/και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος πρέπει να ενημερωθούν σχετικά και να συναινέσουν στην εγκατάσταση. Φροντίστε να λάβετε έγγραφη συναίνεση.

   

 • Πόσο γρήγορα γίνεται η φόρτιση στο σπίτι;


  Το καλώδιο φόρτισης για την οικιακή πρίζα που παραδίδεται μαζί στις plug-in υβριδικές εκδόσεις επιτρέπει φόρτιση μέσα σε λίγες ώρες. Για ιδιαίτερα άνετη και γρήγορη φόρτιση ενός plug-in υβριδικού ή ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος προτείνεται το wallbox, το οποίο προσφέρει έως και 3 φορές γρηγορότερη φόρτιση, ανάλογα με τη διαθέσιμη ισχύ φόρτισης και τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

   

   

 • Μπορώ να φορτίζω περισσότερα οχήματα ταυτόχρονα με το Mercedes-Benz Wallbox Home;

   

  Με το Mercedes-Benz Wallbox Home μπορείτε να φορτίζετε οχήματα διαφόρων εταιρειών, αλλά μόνο ένα όχημα κάθε φορά.

   

   

EQC 400 4MATIC: κατανάλωση ρεύματος σε μικτό κύκλο: 25.0-22.3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km.