Πλοήγηση και ένδειξη αυτονομίας

Η φωτογραφία δείχνει την οθόνη μέσων στη Mercedes-Benz EQC.

Πλοήγηση και ένδειξη αυτονομίας

Όταν είστε καθ' οδόν χρειάζεστε τη μέγιστη ασφάλεια προγραμματισμού. Σε αυτό συμβάλλει η πλοήγηση με Electric Intelligence, καθώς υπολογίζει συνεχώς τη βέλτιστη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός ή οι κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι στάσεις για φόρτιση –εφόσον είναι απαραίτητες – συνυπολογίζονται στον προγραμματισμό και εμφανίζονται κατά τη διαδρομή. Η πλοήγηση με Electric Intelligence προγραμματίζει κατά προτεραιότητα σταθμούς ταχείας φόρτισης.
Όταν δεν είναι ενεργοποιημένη η καθοδήγηση στη διαδρομή, μπορείτε να προβάλλετε στην οθόνη μέσων, καθώς και στην εφαρμογή Mercedes me App, έναν χάρτη όπου εμφανίζεται η μέγιστη αυτονομία. Βάσει τη περιοχής που επισημαίνεται στον χάρτη, βλέπετε ανά πάσα στιγμή εάν μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς να σταματήσετε για φόρτιση.

Προβολή σταθμών φόρτισης

Η φωτογραφία δείχνει την οθόνη μέσων στη Mercedes-Benz EQC.

Προβολή σταθμών φόρτισης

Μέσω της εφαρμογής Mercedes me App ή της οθόνης μέσων στο όχημα, μπορείτε να βλέπετε ποιοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται κοντά σας ή στον προορισμό σας. Έτσι λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες για θέματα όπως η διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης, η ισχύς φόρτισης, το κόστος ή ο τύπος φίσας, πριν τη στάση σας για φόρτιση.

Ρυθμίσεις φόρτισης και προκλιματισμός

Η φωτογραφία παρουσιάζει μια εικόνα του προκλιματισμού μέσω εφαρμογής.

Ρυθμίσεις φόρτισης και προκλιματισμός

Απολαύστε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας αμέσως μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο. Απλώς ρυθμίστε τη θερμοκρασία μέσω του Mercedes me ή από τα στοιχεία χειρισμού του οχήματος. Εάν το όχημα παραμένει συνδεδεμένο για φόρτιση στη διάρκεια του προκλιματισμού, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας με πλήρη μπαταρία και να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διαδρομή. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής Mercedes me App μπορείτε να βλέπετε και να επεξεργάζεστε ανά πάσα στιγμή πολλές πληροφορίες και ρυθμίσεις φόρτισης, όπως το χρονικό σημείο του τέλους φόρτισης ή τον περιορισμό της χωρητικότητας φόρτισης. Επιπλέον, με την εφαρμογή Mercedes me App έχετε πάντα υπό έλεγχο την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου σας.

Mercedes me Eco Coach

Η φωτογραφία δείχνει ένα smartphone με το Mercedes me Eco Coach.

Mercedes me Eco Coach

Η οδήγηση ενός plug-in υβριδικού ή πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου EQ αποτελεί μία εντελώς νέα εμπειρία – ακόμη και για τους παλιούς οδηγούς. Το νεαρότερο μέλος της νέας γενιάς Mercedes me App – το Mercedes me Eco Coach – μεταδίδει με διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο τις ηλεκτρικές δυνατότητες και απαιτήσεις του οχήματός σας. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Mercedes me Eco Coach πολύ εύκολα στο smartphone σας.

Η εφαρμογή Mercedes me Eco Coach σάς υποστηρίζει, με βάση πραγματικά δεδομένα, κατά τη χρήση και αξιοποίηση του plug-in υβριδικού ή ηλεκτρικού σας οχήματος. Σχετικά με τις δικές σας δραστηριότητες οδήγησης, φόρτισης και στάθμευσης σάς παρέχονται χρήσιμες συμβουλές και επεξηγήσεις για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον χρήση του οχήματός σας.

Για τις προσωπικές σας δραστηριότητες λαμβάνετε βαθμούς στην εφαρμογή σας και μπορείτε να συγκρίνεστε με άλλους οδηγούς. Επιπλέον, μπορείτε να συμμετέχετε σε δοκιμασίες, για να αυξάνετε τη βαθμολογία σας. Οι βαθμοί μπορούν να εξαργυρώνονται με αποκλειστικά δώρα και υπηρεσίες μέσω ενός προγράμματος επιβράβευσης.

Όποιος ακολουθεί στις συστάσεις και τις συμβουλές της εφαρμογής, δεν μαθαίνει απλώς καλύτερα το όχημα με εναλλακτικό σύστημα κίνησης, αλλά βελτιώνει τον τρόπο οδήγησης, προστατεύει το περιβάλλον και μπορεί να λαμβάνει δώρα.

* Η χρήση των υπηρεσιών προϋποθέτει την εγγραφή στο Mercedes me Portal, καθώς και τη συμφωνία με τους όρους χρήσης των υπηρεσιών Mercedes me connect. Επιπλέον, το όχημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό χρήστη. Μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου ισχύος είναι εφικτή η ανανέωση των υπηρεσιών έναντι χρέωσης.