Γρήγορη και εύκολη φόρτιση καθ’ οδόν με το Mercedes me Charge.

Η Mercedes-Benz A-Class Compact Sedan plug-in hybrid.

Γρήγορη και εύκολη φόρτιση καθ’ οδόν με το Mercedes me Charge.

Όπου και αν κινείστε, με τη βοήθεια του συστήματος πλοήγησης ή της εφαρμογής Mercedes me App βρίσκετε αμέτρητους δημόσιους σταθμούς φόρτισης:

σε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, σε θέσεις στάθμευσης πολυκαταστημάτων, ακόμη και πάνω στον δρόμο.Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης λειτουργούν κατά κανόνα με εναλλασσόμενο ρεύμα και ισχύ φόρτισης έως 22kW και σας επιτρέπουν να φορτίζετε το αυτοκίνητο στη διάρκεια της στάθμευσης.
Σε μεγάλες αποστάσεις, επωφελείστε από ένα πυκνό δίκτυο φόρτισης σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών και χώρους στάθμευσης αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ των οποίων και οι σταθμοί φόρτισης IONITY. Αυτοί οι σταθμοί ταχείας φόρτισης διαθέτουν ισχύ φόρτισης έως 350kW, με την οποία μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας πολύ γρήγορα όταν κάνετε διάλειμμα από την οδήγηση, εφόσον το όχημά σας υποστηρίζει τη λειτουργία.


Μέσω της εφαρμογής Mercedes me App ή του MBUX στο όχημα, μπορείτε να βλέπετε ποιοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται κοντά ή στον προορισμό σας.Ταυτόχρονα, λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες για θέματα όπως η διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης, η ισχύς φόρτισης, το κόστος ή ο τύπος φίσας.

Μία εγγραφή. Εύκολη, ευέλικτη φόρτιση παντού.

Η κάρτα φόρτισης Mercedes Me.

Μία εγγραφή. Εύκολη, ευέλικτη φόρτιση παντού.

Με το Mercedes me Charge, έχετε με μόνο ένα συμβόλαιο πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης με σταθμούς φόρτισης που βρίσκονται π.χ. στην πόλη, σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία ή σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε όλη την Ευρώπη.Η εφαρμογή Mercedes me App σάς δείχνει από πριν την ακριβή θέση, την τρέχουσα διαθεσιμότητα και την τιμή (ανάλογα με την επιλεγμένο τιμολόγιο) του επιλεγμένου σταθμού φόρτισης.Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης προσβάσιμες μέσω του MBUX στο όχημα και χρησιμοποιούνται από την πλοήγηση με Electric Intelligence για τον υπολογισμό μιας άνετης και σύντομης διαδρομής μαζί με τις στάσεις φόρτισης για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Στον σταθμό φόρτισης πραγματοποιείται ο έλεγχος ταυτότητας μέσω της ένδειξης στο MBUX, της εφαρμογής Mercedes me App, της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge ή, σε περίπτωση που διατίθεται για το όχημά σας, μέσω του Plug & Charge. Η πληρωμή και η χρέωση για το ρεύμα φόρτισης ρυθμίζεται πλήρως αυτόματα μέσω του Mercedes me Charge βάσει των στοιχείων που έχετε αποθηκεύσει.

Επιπλέον, τελευταία διατίθεται σε επιλεγμένα μοντέλα ο έλεγχος ταυτότητας μέσω Plug & Charge. Σε αυτόν, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αμέσως κατά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, χωρίς να απαιτείται επιπλέον έλεγχος ταυτότητας από τον πελάτη. Η επικοινωνία ανάμεσα στο όχημα και τον σταθμό φόρτισης πραγματοποιείται απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Οι επιλογές τιμολογίων. Ξεκάθαρα και εξατομικευμένα.

Οι επιλογές τιμολογίων. Ξεκάθαρα και εξατομικευμένα.

Με το Mercedes me Charge έχετε πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα δημόσιας φόρτισης με χρεώσεις που ξεκινούν από 0 ευρώ τον μήνα. Επιλέξτε το τιμολόγιο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και απολαύστε τα ιδιαίτερα προνόμια που προσφέρει κάθε τιμολόγιο.Με το Mercedes me Charge S, M και L μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία τιμολόγια φόρτισης – ιδανικά για οδηγούς που φορτίζουν περιστασιακά έως οδηγούς που φορτίζουν πολύ συχνά. Ως κάτοχος μιας καινούριας πλήρως ηλεκτρικής Mercedes-EQ, απολαμβάνετε δωρεάν για ένα έτος τα προνόμια του τιμολογίου L, καθώς απαλλάσσεστε από το μηνιαίο πάγιο ύψους XX € για έναν χρόνο από την πρώτη ενεργοποίηση. Για τους αγοραστές ενός καινούριου plug-in υβριδικού οχήματος Mercedes-Benz, το μηνιαίο πάγιο του τιμολογίου M δεν ισχύει το πρώτο έτος.

Η EQS SUV καθώς φορτίζει σε έναν σταθμό φόρτισης IONITY.

Ιδανικό για οδηγούς που φορτίζουν περιστασιακά

Mercedes me Charge S

0 €/μήνα

Ιδανικό για οδηγούς που φορτίζουν τακτικά

Mercedes me Charge M

XX €/μήνα

Ιδανικό για οδηγούς που φορτίζουν πολύ συχνά

Mercedes me Charge L

XX €/μήνα

Mehr erfahren

Χαλαρά μέχρι τον προορισμό.Πλοήγηση με Electric Intelligence για μικρές, αλλά και μεγάλες αποστάσεις.

Η οθόνη μέσων στη Mercedes-Benz EQS.

Χαλαρά μέχρι τον προορισμό.Πλοήγηση με Electric Intelligence για μικρές, αλλά και μεγάλες αποστάσεις.

Η πλοήγηση με Electric Intelligence σας πηγαίνει χαλαρά στον προορισμό σας. Η βέλτιστη διαδρομή υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός και οι συνθήκες της κυκλοφορίας, μαζί με τις στάσεις για φόρτιση, εάν χρειάζεται.


Λαμβάνονται υπόψη κυρίως οι σταθμοί ταχείας φόρτισης, ώστε οι απαιτούμενες στάσεις για φόρτιση να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες. Επιπλέον, η μπαταρία προετοιμάζεται για την άφιξη στον προγραμματισμένο σταθμό φόρτισης, έτσι ώστε η διαδικασία φόρτισης να μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες. Στον σταθμό φόρτισης ενημερώνεστε συγκεκριμένα για τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης και ειδοποιείστε μέσω της εφαρμογής Mercedes me App μόλις η κατάσταση φόρτισης επαρκεί, για να συνεχίσετε τη διαδρομή και να φτάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον προορισμό σας. Εάν αλλάξουν οι συνθήκες της κυκλοφορίας ή ο τρόπος οδήγησης κατά τη διαδρομή, ο προγραμματισμός των στάσεων φόρτισης προσαρμόζεται αυτόματα. Έτσι κάθε φορά φτάνετε χαλαρά στον προορισμό σας.

Green Charging - Υπεύθυνα. Πράσινα.

Μια κινούμενη εικόνα της λειτουργίας Green Charging.

Green Charging - Υπεύθυνα. Πράσινα.

Πάντα όταν φορτίζετε μέσω του Mercedes me Charge στην Ευρώπη, η Mercedes-Benz φροντίζει για τη μετέπειτα αντιστάθμιση με πράσινο ρεύμα. Έτσι, μειώνετε ήδη από σήμερα το προσωπικό σας ισοζύγιο CO2 και συμβάλλετε στην ενεργειακή μετάβαση.

Η λογική του Green Charging είναι σχετικά απλή: για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναλύεται ακριβώς πόση ποσότητα ρεύματος φορτίζεται μέσω του Mercedes me Charge. Στη συνέχεια, η καθορισμένη ποσότητα αντισταθμίζεται με πιστοποιητικά προέλευσης πράσινου ρεύματος υψηλής ποιότητας.

Έτσι, ένα πιστοποιητικό προέλευσης πιστοποιεί την προέλευση της ενέργειας και χρησιμεύει ως ένα είδος ληξιαρχικής πράξης για την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να είναι επιπλέον δυνατό ένα όφελος για το περιβάλλον, τα πιστοποιητικά προέλευσης πληρούν και κάποια άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά, τα οποία αναγράφονται με τη μορφή μιας ετικέτας οικολογικού ρεύματος και αποσκοπούν στην ενισχυμένη επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το IONITY;

Η EQS της Mercedes-EQ σε έναν σταθμό φόρτισης IONITY.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το IONITY;

Το IONITY είναι μια κοινοπραξία των κατασκευαστών αυτοκινήτων Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company, Audi και Porsche. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου αξιόπιστων και αποδοτικών σταθμών ταχείας φόρτισης στους βασικούς ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. Με ισχύ που φτάνει τα 350 kW, οι σταθμοί αυτοί προσφέρουν πολύ σύντομους χρόνους φόρτισης. Το καλύτερο είναι ότι όλοι οι σταθμοί IONITY είναι πλήρως ενσωματωμένοι στο Mercedes me Charge, ενώ η πρόσβαση και η χρέωση πραγματοποιούνται πανεύκολα, όπως πάντα, μέσω του Mercedes me Charge.

Στους σταθμούς φόρτισης IONITY η φόρτιση γίνεται με τις τιμές του οικιακού ρεύματος. Χάρη στο Mercedes me Charge, οι πελάτες EQC επωφελούνται από μια συμφέρουσα τιμή ενέργειας. Έτσι, το IONITY σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κινητικότητας σε μεγάλες διαδρομές.

Οι πελάτες των τιμολογίων Mercedes me Charge M και L επωφελούνται από μειωμένες τιμές ενέργειας στο δίκτυο IONITY.


Επίσης, οι πελάτες της EQS μπορούν με την υπηρεσία «IONITY: Χωρίς περιορισμούς» να χρησιμοποιούν δωρεάν τους σταθμούς ταχείας φόρτισης του δικτύου IONITY για έναν χρόνο από την πρώτη ενεργοποίηση του Mercedes me Charge.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς βρίσκω έναν σταθμό φόρτισης;


  Μπορείτε να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης πολύ εύκολα μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX ή της εφαρμογής Mercedes me App. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση με Electric Intelligence.
  Ένας έξυπνος αλγόριθμος προγραμματίζει σύντομες στάσεις για φόρτιση και σας τις προτείνει.

   

   

 • Πώς φορτίζω σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης;


  Στον σταθμό φόρτισης η πρόσβαση παρέχεται μέσω του Mercedes me Charge, πολύ εύκολα μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX, της εφαρμογής Mercedes me App ή της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge. Για την έναρξη της διαδικασίας φόρτισης, ακολουθήστε τις οδηγίες στον εκάστοτε σταθμό φόρτισης.

   

   

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Mercedes me Charge;


  Με το Mercedes me Charge απολαμβάνετε μέγιστη άνεση χρήσης και κορυφαία ευελιξία. Φορτίστε σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης με απόλυτη διαφάνεια κόστους. Με μία εγγραφή αποκτάτε πρόσβαση σε όλους τους παρόχους του δικτύου φόρτισης Mercedes me Charge. Το Mercedes me Charge αναλαμβάνει για εσάς την κεντρική τιμολόγηση και τον έλεγχο του κόστους.


   

 • Για ποιο όχημα διατίθεται το Mercedes me Charge;


  Το Mercedes me Charge είναι διαθέσιμο για ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz της κατασκευαστικής σειράς EQ, καθώς και για επιλεγμένα Plug-in υβριδικά οχήματα. Ενημερωθείτε από τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα EQ της περιοχής σας για την τρέχουσα προσφορά.


   

 • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Mercedes me Charge;


  Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Mercedes me. Στο επόμενο βήμα επιλέγετε το όχημά σας και ενεργοποιείτε την υπηρεσία Mercedes me Charge στην επισκόπηση υπηρεσιών. Τέλος συνάπτετε τη σύμβαση φόρτισης Mercedes Me Charge. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος μέσω της εφαρμογής, του συστήματος πολυμέσων MBUX ή και της κάρτας RFID Mercedes me Charge απευθείας στον σταθμό φόρτισης. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για την εγγραφή στην εφαρμογή σας Mercedes me App ή στις ψηφιακές οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου σας.