• PRE-SAFE® Plus

  PRE-SAFE® Plus

  PRE-SAFE® Plus

  Αυτό το εξελιγμένο σύστημα PRE-SAFE® μπορεί να ενεργοποιεί προνοητικά μέτρα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση επικείμενης οπίσθιας σύγκρουσης όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. Μεταξύ άλλων, μπορεί να προειδοποιεί τα οχήματα που ακολουθούν ή να ενεργοποιεί τα φρένα του αυτοκινήτου.

 • Ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης

  Ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης

  Η εικόνα παρουσιάζει τη λειτουργία της ενεργής υποβοήθησης πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης της Ε-Class Saloon.
  Εκ νέου προβολή

  Ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης

  Το σύστημα μπορεί να μεταδίδει προειδοποιήσεις σε περίπτωση που αναγνωρίζεται κίνδυνος ατυχήματος, να προσφέρει υποβοήθηση σε πέδηση έκτακτης ανάγκης και, εάν χρειάζεται, να φρενάρει αυτόματα. Μπορεί να αναγνωρίζει οχήματα που κινούνται αργά, σταματάνε ή ακινητοποιούνται, καθώς και την κυκλοφορία σε διασταυρώσεις, οχήματα στο τέλος μίας ουράς μποτιλιαρίσματος και πεζούς στην περιοχή κινδύνου.

  Διατίθεται μόνο ως τμήμα του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης ή του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης Plus.

 • Πακέτο υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

  Πακέτο υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

  Η φωτογραφία παρουσιάζει τη λειτουργία του πακέτου υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας της E-Class Saloon, το οποίο μπορεί να προειδοποιεί για οχήματα στη νεκρή γωνία χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας.

  Πακέτο υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

  Το σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκρής γωνίας και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας μπορούν να προειδοποιούν οπτικά και ηχητικά τον οδηγό για οχήματα στη νεκρή γωνία και να τον ειδοποιούν για ακούσια εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας συμβάλλει στην αποτροπή συγκρούσεων με επεμβάσεις στα φρένα.

 • Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

  Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

  Η εικόνα παρουσιάζει τη λειτουργία του συστήματος υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει και τα προβάλλει όρια ταχύτητας.

  Σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας

  Το σύστημα είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να προβάλλει όρια ταχύτητας, πινακίδες απαγόρευσης εισόδου και απαγόρευσης προσπέρασης και την ακύρωση τους. Αν, για παράδειγμα, αναγνωριστεί η είσοδος σε δρόμο όπου υπάρχει απαγορευτικό σήμα, το σύστημα εκπέμπει μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση.

  Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το COMAND Online.

  Το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας και επιμέρους λειτουργίες δεν διατίθενται σε όλες τις χώρες. Η οπτική και ακουστική προειδοποίηση κατά την είσοδο σε δρόμο όπου υπάρχει απαγορευτικό σήμα διατίθεται προς το παρόν μόνο στη Γερμανία.

 • Πλευρικός παλμός συστήματος PRE-SAFE®

  Πλευρικός παλμός συστήματος PRE-SAFE®

  Η φωτογραφία παρουσιάζει δύο οχήματα τα οποία πλησιάζουν το ένα το άλλο πάνω σε μια διασταύρωση.
  Εκ νέου προβολή

  Πλευρικός παλμός συστήματος PRE-SAFE®

  Ο πλευρικός παλμός συστήματος PRE-SAFE® είναι μια νέα, μοναδική λειτουργία: με έναν πλευρικό παλμό, μπορεί να προετοιμάζει τους μπροστινούς επιβάτες για πλευρική σύγκρουση και να μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

  Διατίθεται μόνο ως τμήμα του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης Plus.

 • Σύστημα PRE-SAFE®

  Σύστημα PRE-SAFE®

  Σύστημα PRE-SAFE®

  Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει έγκαιρα κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις και, σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου ατυχήματος, να εφαρμόζει προνοητικά μέτρα προστασίας των επιβατών. Εδώ και λίγο καιρό, περιλαμβάνεται στις λειτουργίες του, εκτός από την αναστρέψιμη προένταση των ζωνών ασφαλείας και τα άλλα μέτρα, το PRE-SAFE® Sound.

 • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

  Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

  Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC

  Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC ξεκουράζει τον οδηγό σε μεγάλες διαδρομές και στην κυκλοφορία με συχνές στάσεις. Εάν χρειαστεί, η επιθυμητή απόσταση και η ταχύτητα ρυθμίζονται εύκολα και άνετα από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.