Καθ' οδόν φόρτιση σε ολοένα αυξανόμενους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Η φωτογραφία δείχνει τη Mercedes-Benz EQC από πλευρική άποψη.

Καθ' οδόν φόρτιση σε ολοένα αυξανόμενους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Όπου κι αν βρίσκεστε καθ' οδόν, μπορείτε να φορτίζετε το όχημά σας σε αμέτρητους δημόσιους σταθμούς φόρτισης AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) ή σε ειδικούς σταθμούς ταχείας φόρτισης (συνεχούς ρεύματος) όπως οι σταθμοί IONITY.

Μέσα στην πόλη έχετε ήδη στη διάθεσή σας μία μεγάλη γκάμα δημόσιων σταθμών φόρτισης. όπως κλειστοί χώροι στάθμευσης, χώροι στάθμευσης σε σούπερ μάρκετ ή ακόμη και στην άκρη του δρόμου. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης προσφέρουν ισχύ φόρτιση έως 50 kW και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να φορτίζετε σε πολύ σύντομο χρόνο.
Σε μακρινές διαδρομές επωφελείστε από ένα πυκνό δίκτυο φόρτισης σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών και χώρους στάθμευσης αυτοκινητοδρόμων. Με διαθέσιμη ισχύ φόρτιση έως 350 kW, δεν χρειάζεται να προγραμματίζετε μεγάλης διάρκειας στάσεις για φόρτιση.

Βρείτε τη γρηγορότερη διαδρομή μαζί με τις στάσεις για φόρτιση.

Η φωτογραφία δείχνει την οθόνη μέσων στη Mercedes-Benz EQC.

Βρείτε τη γρηγορότερη διαδρομή μαζί με τις στάσεις για φόρτιση.

Χάρη στην πλοήγηση με Electric Intelligence, ακόμη και οι μεγαλύτερες διαδρομές με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο δεν αποτελούν πρόβλημα. Η βέλτιστη διαδρομή υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός και οι συνθήκες της κυκλοφορίας, μαζί με τις στάσεις για φόρτιση, εάν χρειάζεται. Λαμβάνονται υπόψη κυρίως οι σταθμοί ταχείας φόρτισης, ώστε οι απαιτούμενες στάσεις για φόρτιση να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες. Στον σταθμό φόρτισης ενημερώνεστε συγκεκριμένα για τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης και ειδοποιείστε μέσω της εφαρμογής Mercedes me App μόλις η κατάσταση φόρτισης επαρκεί, για να συνεχίσετε τη διαδρομή και να φτάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον προορισμό σας.

Μία εγγραφή. Πολλές δυνατότητες φόρτισης. Με το Mercedes me Charge.

Η φωτογραφία δείχνει τη Mercedes-Benz EQC από το πλάι μπροστά.
Το βίντεο δείχνει πώς χρησιμοποιείται η κάρτα Mercedes me Charge.
Εκ νέου προβολή

Μία εγγραφή. Πολλές δυνατότητες φόρτισης. Με το Mercedes me Charge.

Με το Mercedes me Charge, έχετε με μόνο μία σύμβαση πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης, που βρίσκονται π.χ. στην πόλη, σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία ή σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών. Το Mercedes me App δείχνει μεταξύ άλλων την ακριβή θέση, την τρέχουσα διαθεσιμότητα και την τιμή του επιλεγμένου σταθμού φόρτισης. Αυτές οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες μέσω του συστήματος πλοήγησης του αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνται από την πλοήγηση με Electric Intelligence για τον υπολογισμό μιας άνετης και σύντομης διαδρομής μαζί με τις στάσεις φόρτισης για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στον σταθμό φόρτισης, ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται μέσω της οθόνης στο σύστημα πολυμέσων MBUX, του Mercedes me App ή της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge. Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίζονται εντελώς αυτόματα μέσω του Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge: Συμβολή στην ενεργειακή μετάβαση με το Green Charging

Η εικόνα δείχνει μία παρουσίαση της λειτουργίας Green Charging.

Mercedes me Charge: Συμβολή στην ενεργειακή μετάβαση με το Green Charging

Πάντα όταν φορτίζετε μέσω του Mercedes me Charge στην Ευρώπη, η Mercedes-Benz φροντίζει την μετέπειτα αντστάθμιση με πράσινο ρεύμα. Έτσι, μειώνετε ήδη από σήμερα το προσωπικό σας ισοζύγιο CO2 και συμβάλλετε στην ενεργειακή μετάβαση.

Η λογική του Green Charging είναι σχετικά απλή: για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναλύεται ακριβώς πόση ποσότητα ρεύματος φορτίζεται μέσω του Mercedes me Charge. Στη συνέχεια, αναπληρώνεται η καθορισμένη ποσότητα με αξιόπιστα πιστοποιητικά προέλευσης πράσινου ρεύματος.

Το πιστοποιητικό προέλευσης αποδεικνύει επαληθεύσιμα την προέλευση της ενέργειας και αποτελεί ένα είδος πιστοποιητικού παραγωγής για ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να είναι επιπλέον δυνατό ένα όφελος για το περιβάλλον, τα πιστοποιητικά προέλευσης πληρούν και κάποια άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά, τα οποία αναγράφονται με τη μορφή μιας ετικέτας οικολογικού ρεύματος και αποσκοπούν στην ενισχυμένη επέκταση εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το IONITY;

Η φωτογραφία δείχνει τη διαδικασία φόρτισης της Mercedes-Benz EQC σε ένα σταθμό φόρτισης IONITY.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το IONITY;

Το IONITY είναι μια κοινοπραξία των κατασκευαστών αυτοκινήτων Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company, Audi και Porsche. Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου αξιόπιστων και αποδοτικών σταθμών ταχείας φόρτισης στους βασικούς ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. Με ισχύ που φτάνει τα 350 kW, οι σταθμοί αυτοί προσφέρουν πολύ σύντομους χρόνους φόρτισης. Το καλύτερο είναι ότι όλοι οι σταθμοί IONITY είναι πλήρως ενσωματωμένοι στο Mercedes me Charge, ενώ η πρόσβαση και η χρέωση πραγματοποιούνται πανεύκολα, όπως πάντα, μέσω του Mercedes me Charge.

Στους σταθμούς φόρτισης IONITY η φόρτιση γίνεται με τις τιμές του οικιακού ρεύματος. Χάρη στο Mercedes me Charge, οι πελάτες EQC επωφελούνται από μια συμφέρουσα τιμή ενέργειας. Έτσι, το IONITY σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κινητικότητας σε μεγάλες διαδρομές.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς βρίσκω έναν σταθμό φόρτισης;


  Μπορείτε να βρείτε έναν σταθμό φόρτισης πολύ εύκολα μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX ή της εφαρμογής Mercedes me App. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση με Electric Intelligence.
  Ένας έξυπνος αλγόριθμος προγραμματίζει σύντομες στάσεις για φόρτιση και σας τις προτείνει.

   

   

 • Πώς φορτίζω σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης;


  Στον σταθμό φόρτισης η πρόσβαση παρέχεται μέσω του Mercedes me Charge, πολύ εύκολα μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX, της εφαρμογής Mercedes me App ή της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge. Για την έναρξη της διαδικασίας φόρτισης, ακολουθήστε τις οδηγίες στον εκάστοτε σταθμό φόρτισης.

   

   

 • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Mercedes me Charge;


  Με το Mercedes me Charge απολαμβάνετε μέγιστη άνεση χρήσης και κορυφαία ευελιξία. Φορτίστε σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης με απόλυτη διαφάνεια κόστους. Με μία εγγραφή αποκτάτε πρόσβαση σε όλους τους παρόχους του δικτύου φόρτισης Mercedes me Charge. Το Mercedes me Charge αναλαμβάνει για εσάς την κεντρική τιμολόγηση και τον έλεγχο του κόστους.


   

 • Για ποιο όχημα διατίθεται το Mercedes me Charge;


  Το Mercedes me Charge είναι διαθέσιμο για ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz της κατασκευαστικής σειράς EQ, καθώς και για επιλεγμένα Plug-in υβριδικά οχήματα. Ενημερωθείτε από τον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα EQ της περιοχής σας για την τρέχουσα προσφορά.


   

 • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Mercedes me Charge;


  Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Mercedes me. Στο επόμενο βήμα επιλέγετε το όχημά σας και ενεργοποιείτε την υπηρεσία Mercedes me Charge στην επισκόπηση υπηρεσιών. Τέλος συνάπτετε τη σύμβαση φόρτισης Mercedes Me Charge. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος μέσω της εφαρμογής, του συστήματος πολυμέσων MBUX ή και της κάρτας RFID Mercedes me Charge απευθείας στον σταθμό φόρτισης. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για την εγγραφή στην εφαρμογή σας Mercedes me App ή στις ψηφιακές οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου σας.