SL Roadster

Σε περιοδεία: Ονειρεμένη απόδραση με την SL στην Καλιφόρνια.

SL Roadster

Σε περιοδεία: Ονειρεμένη απόδραση με την SL στην Καλιφόρνια.

Η Mercedes-Benz SL αυτοσυστήνεται με πιο επιβλητική εμφάνιση και βελτιωμένη τεχνολογία. Είναι η στιγμή για μια πρώτη ηλιόλουστη απόδραση – προσδεθείτε. California, here we come!

Κόντρα στον ήλιο. Με την SL.

Με την οροφή Vario ακόμα και τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον Ειρηνικό φαίνονται λιγότερο τρομακτικά – εάν χρειαστεί, η Mercedes-Benz SL μετατρέπεται από cabrio σε coupé μέσα σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα.

Κόντρα στον ήλιο. Με την SL.

Με την εμφάνισή της προσελκύει όλα τα βλέμματα. Χρώμα βαφής Μπλε γυαλιστερό, αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμα με σχεδίαση A Wing με front splitter της AMG στο χρώμα του αμαξώματος. Είναι σαφείς ενδείξεις για τα αγωνιστικά γονίδια που κρύβονται κάτω από το αμάξωμα της νέας SL 500, με την οποία διασχίζουμε ήδη τα σύνορα της Σάντα Μόνικα. Ο πανίσχυρος κινητήρας της V8 biturbo εξασφαλίζει δυναμική επιτάχυνση. Για απόλαυση στις στροφές είναι εξοπλισμένη με ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης, για το οποίο, όμως, θα μιλήσουμε αργότερα.

Τώρα επιταχύνουμε για πρώτη φορά την SL σε ταχύτητα ταξιδιού και οδηγούμε στον αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού. Θέλουμε να μάθουμε τι μπορεί να προσφέρει η νέα SL.

Mercedes-Benz SL 500: κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: X,X l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: XXX g/km<p>Οι τιμές που αναφέρονται υπολογίστηκαν σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης. Πρόκειται για τις «Τιμές CO<sub>2</sub> NEDC» σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές. Η κατανάλωση ρεύματος υπολογίστηκε με βάση τον Κανονισμό 692/2008/ΕΚ.</p>

"Topless" στην Καλιφόρνια – σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Ο αυτοκινητόδρομος Pacific Coast Highway 1 οδηγεί τη Mercedes-Benz SL Roadster κατά μήκος του Ειρηνικού μέσα από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια.

"Topless" στην Καλιφόρνια – σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Μπροστά μας απλώνεται ο αυτοκινητόδρομος Pacific Coast Highway 1: ατέλειωτη άσφαλτος στη μέση ενός θεαματικού τοπίου. Στα αριστερά μας ο Ειρηνικός Ωκεανός, τα κύματα του οποίου σήμερα γλείφουν τα βράχια. Από το Point Mugu, από όπου ξεκινήσαμε, απλώνεται θέα σε μια απέραντη υδάτινη έκταση. Από εδώ, η Χαβάη απέχει σχεδόν 4.000 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Στα δεξιά μας υψώνεται το απόκρημνο, ορεινό τοπίο της Καλιφόρνιας.

Εάν χρειαστεί, η οροφή Vario της Mercedes-Benz SL Roadster ανοίγει και κλείνει μέσα σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα.

Οδηγούμε για μερικά χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας: οι πρώτες ακτίνες του ήλιου πέφτουν στην SL. Ανοίγουμε την οροφή Vario και οδηγούμε "topless" κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού, με συντροφιά τον κινητήρα V8, που στο πρόγραμμα οδήγησης "Sport" του DYNAMIC SELECT μάς ανταμείβει με τον σπορ ήχο του. Μας διαπερνούν ρίγη ενθουσιασμού.

Gentleman Roadster.

Gentleman Roadster.

Έχουμε αφήσει πίσω μας τα πρώτα μίλια στον αυτοκινητόδρομο. Καθώς οι τελευταίες βίλες του Μαλιμπού αχνοφαίνονται μέσα από τον εσωτερικό καθρέφτη, εμείς απολαμβάνουμε στο έπακρο τη χαλαρή, ανοικτή οδήγηση. Και σε αυτό το τμήμα της διαδρομής, η SL αποδεικνύεται ένα αληθινό Gentleman Roadster: τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης προσαρμόζονται με τη βοήθεια των πέντε συνολικά προγραμμάτων οδήγησης του DYNAMIC SELECT στη διάθεση - και ασφαλώς - στην κατάσταση του δρόμου. Επιλέγουμε το πρόγραμμα οδήγησης "Comfort", στο οποίο η SL εξακολουθεί να είναι σπορ στην αίσθηση, αλλά παράλληλα προσφέρει αισθητά περισσότερη άνεση συγκριτικά με τα προγράμματα "Sport" ή "Sport Plus". Η ανάρτηση διαχειρίζεται άψογα τις μικρές και μεσαίου βάθους λακκούβες – από τις οποίες δεν γλιτώνει κανείς ούτε στον Pacific Coast Highway 1.

Τα διάφορα προγράμματα οδήγησης μεταβάλλουν επίσης τα χαρακτηριστικά του κινητήρα V8 biturbo και επηρεάζουν επίσης, εκτός από την ανάρτηση και τον κινητήρα, τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου ταχυτήτων και του συστήματος διεύθυνσης. Επιμένουμε στο πρόγραμμα οδήγησης "Comfort", το οποίο μας εντυπωσιάζει με την απίστευτα ήσυχη λειτουργία του κινητήρα.

Στον Pacific Coast Highway 1, η Mercedes-Benz SL Roadster σε Μπλε γυαλιστερό, με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 19’’ σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων, βρίσκεται στο στοιχείο της.
Οι εξαγωγές αέρα στο καπό του κινητήρα της Mercedes-Benz SL Roadster είναι τεκμήρια της ισχύος που κρύβεται από κάτω.
Το ηχείο πρίμων Bang & Olufsen® με «Acoustic Lens Technology» στο ταμπλό οργάνων ολοκληρώνει οπτικά και ακουστικά το κομψό εσωτερικό της Mercedes-Benz SL Roadster.
Η κάθετη μάσκα ψυγείου της Mercedes-Benz SL θυμίζει το θρυλικό, αγωνιστικό αυτοκίνητο 300 SL Panamericana.

Αθλητική, Cabrio, Roadster: η SL.

Η Mercedes-Benz SL Roadster σε Μπλε γυαλιστερό με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 19’’ σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων κινείται δίπλα στην Ακτή του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια.

Αθλητική, Cabrio, Roadster: η SL.

Πριν επιδοθούμε στο κυνήγι των στροφών με την SL, σταματάτε σε ένα πάρκινγκ και κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα. Ώρα για απογραφή. Οι αλλαγές στην εμφάνιση της SL είναι διακριτικές αλλά εντυπωσιακές: η μοναδική μάσκα ψυγείου και το AMG Styling βασικού εξοπλισμού είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα και συγχρόνως τραβούν τα βλέμματα. Τα δύο power dome στο καπό του κινητήρα είναι η απόδειξη των σπορ γονιδίων του Roadster, το οποίο έχει έναν φιλόδοξο στόχο: να συνδυάσει τις αρετές ενός κομψού Roadster με εκείνες ενός δυναμικού Coupé. Οι αθλητικές και αισθητικές φιλοδοξίες της ικανοποιούνται και στο εσωτερικό: στο επίκεντρο βρίσκεται το σταθερό και υψηλής ποιότητας σπορ τιμόνι 3 ακτίνων. Η ταχύτητα κίνησης και ο αριθμός στροφών προβάλλονται ως ευανάγνωστες ενδείξεις στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων με εμφάνιση διπλού κυλίνδρου.

Όταν οι στροφές γίνονται εθιστικές.

Η Mercedes-Benz SL Roadster σε Μπλε γυαλιστερό με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου σχεδίασης πολλαπλών ακτίνων κινείται στον Pacific Coast Highway 1 στην Καλιφόρνια.

Όταν οι στροφές γίνονται εθιστικές.

Αρκετά με την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα. Τώρα αφήνουμε αχαλίνωτη την SL, όπου ασφαλώς το επιτρέπουν τα όρια ταχύτητας, και πιάνουμε πιο γερά το σταθερό, σπορ τιμόνι. Ο Deer Creek Road είναι ένα φιδωτό τμήμα της διαδρομής με διαφορά υψόμετρου περίπου 300 μέτρων, το οποίο η SL, χάρη στην υπερπλήρωση biturbo, σαρώνει αβίαστα διατηρώντας συγχρόνως αρκετά αποθέματα ισχύος για να κάνει τον οδηγό να κρατηθεί γερά από το κάθισμά του και να χαμογελάσει.

Εξατομικευμένη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου με ένα άγγιγμα, με το DYNAMIC SELECT στην κεντρική κονσόλα της Mercedes-Benz SL Roadster.

Στο φανταστικό μας ημερολόγιο σημειώνουμε: στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης τέλεια πλευρική στήριξη στα κομψά, δερμάτινα καθίσματα. Κάτι που δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, αλλά προτείνεται για πιο ομαλή οδήγηση σε στροφές: η ανάρτηση Active Body Control με λειτουργία κλίσεων σε στροφές.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα "Curve" με τον διακόπτη DYNAMIC SELECT, η SL κλίνει ενεργά προς το εσωτερικό της στροφής, με αποτέλεσμα να επιδρούν λιγότερες δυνάμεις G στους επιβάτες και η ανάρτηση να είναι πιο άνετη στην αίσθηση. Σημαντικό πλεονέκτημα, εάν κανείς λάβει υπόψη τις λακκούβες που παραμονεύουν, ειδικά σε αυτό το τελευταίο τμήμα της διαδρομής.

Συμφωνία οδηγικής απόλαυσης.

Για τη Mercedes-Benz SL Roadster σε Μπλε γυαλιστερό, ο αυτοκινητόδρομος Pacific Coast Highway 1 είναι περισσότερο απόλαυση και λιγότερο πρόκληση χάρη στην προαιρετική ανάρτηση Active Body Control.

Συμφωνία οδηγικής απόλαυσης.

Για τον οδηγό της SL, η υστέρηση τούρμπο, όπως και οι διακοπές κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, είναι άγνωστες λέξεις: επιλέγουμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα οδήγησης "Sport Plus" και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC, του οποίου η απόδοση είναι ενισχυμένη σε αυτό το πρόγραμμα και αλλάζει τις ταχύτητες σχεδόν χωρίς καμία καθυστέρηση. Η χαλύβδινη ανάρτηση νέας σχεδίασης αναλαμβάνει τα υπόλοιπα για την οδηγική απόλαυση στην SL.

Χάρη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ρύθμιση των αμορτισέρ, ενώ προσφέρει την απαραίτητη άνεση στον αυτοκινητόδρομο, κατά τη σπορ οδήγηση σε στροφές είναι σφιχτή, όπως στην αγωνιστική οδήγηση, και αρκετά άμεση για τον οδηγό – το ίδιο ισχύει για το σύστημα διεύθυνσης στο πρόγραμμα "Sport Plus", που με την τροποποιημένη υποβοήθηση διεύθυνσης, είναι ακόμα πιο άμεσο στην αίσθηση.

Ηρεμία με θέα τον Ειρηνικό.

Ηρεμία με θέα τον Ειρηνικό.

Κάποτε οι στροφές του Deer Creek Road τελειώνουν. Στρίβουμε και βγαίνουμε σε μια απομονωμένη αλάνα. Εδώ, πάνω από τον Ειρηνικό, δίνεται στην πρώτη απόδραση με την SL το φινάλε που της αξίζει. Καθώς ο ήλιος εξαφανίζεται πίσω από τον ορίζοντα, μένει άλλη μια στιγμή για να συλλογιστούμε τις εντυπωσιακές επιδόσεις της SL στον δρόμο. Μπορεί να υπάρχουν και πιο σπορ αυτοκίνητα.

Η SL, όμως, είναι παθιασμένη, πολιτισμένη και αθλητική – εντυπωσιάζει εξίσου με την αισθητική και τις αθλητικές της ικανότητες, και εκεί ακριβώς κρύβεται η γοητεία της.

Ο καλιφορνέζικος ήλιος που δύει αναδεικνύει τη διαχρονική σιλουέτα της Mercedes-Benz SL.
Το επιβλητικό πρόσωπο της Mercedes-Benz SL με εξολοκλήρου LED προβολείς καθηλώνει με τη μοναδική σχεδίαση ημέρας και νύχτας στο σούρουπο της Καλιφόρνιας.
Το επιβλητικό πρόσωπο της Mercedes-Benz SL με εξολοκλήρου LED προβολείς καθηλώνει με τη μοναδική σχεδίαση ημέρας και νύχτας.