Σχεδίαση.

Δημιουργούμε τη σχεδιαστική γλώσσα της αυτοκίνησης του μέλλοντος.

Design Insight


Design Insight.

Design Insight


Design Insight.

 • Φιλοσοφία

  Σχεδιαστική φιλοσοφία Mercedes-Benz.

  Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz κινείται ανάμεσα στην παράδοση και το μοντέρνο.
  Ο Gorden Wagener είναι ο Διευθυντής Σχεδίασης της Daimler AG.

  Σχεδιαστική φιλοσοφία Mercedes-Benz.

  Η σχεδίαση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της δημόσιας εικόνας της μάρκας. Εκεί που η παράδοση συναντά το μοντέρνο, οι σχεδιαστές της Daimler δημιουργούν σήμερα τα αυτοκίνητα του αύριο.

  Για εκείνους είναι απολύτως απαραίτητη μια ολοκληρωμένη προσέγγιση απέναντι στη διαμόρφωση, αφού η τέλεια παρουσίαση είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις μάρκες της Daimler AG. Έτσι, η παγκόσμια ομάδα της οποίας ηγείται ο Διευθυντής Σχεδίασης της Daimler Gorden Wagener, διαμορφώνει όλες τις μάρκες και τα προϊόντα της εταιρείας - από τα αυτοκίνητα μέχρι την ολιστική εταιρική σχεδίαση για όλες τις μάρκες του ομίλου. Με αυτόν τον τρόπο, οι σχεδιαστές δημιουργούν τα σημεία επαφής του πελάτη με την εταιρεία και συγχρόνως μία συνολική εμπειρία.

 • Διαδικασία

  Ο τρόπος λειτουργίας του Τομέα Σχεδίασης της Mercedes-Benz.

  Η διαδικασία σχεδίασης αρχίζει με ένα σχέδιο, που αντικατοπτρίζει το πνεύμα καινοτομίας και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

  Ο τρόπος λειτουργίας του Τομέα Σχεδίασης της Mercedes-Benz.

  Το πνεύμα καινοτομίας και η προσοχή στη λεπτομέρεια διακρίνουν το έργο κάθε σχεδιαστή. Από την πρώτη ιδέα μέχρι την έγκριση μοντέλου μεσολαβούν αρκετά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι σχεδιαστές δημιουργούν μαζί βήμα-βήμα το τελικό όχημα. Από τα κατ' αρχήν ανταγωνιστικά διαφορετικά σχέδια αναπτύσσεται στο πλαίσιο της ομάδας η επόμενη γενιά μιας Mercedes-Benz.

  Η σχεδιαστική διαδικασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας ανάπτυξης (Mercedes-Benz Development System). Οι σχεδιαστές συνεργάζονται στενά με τα τμήματα έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής, συμφωνούν τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, την επιλογή των υλικών και τη μέθοδο κατασκευής και με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα ένταξης στην παραγωγή.

 • Κώδικας Σχεδίασης

  Ο ορισμός της αισθαντικής καθαρότητας.

  Ο Κώδικας Σχεδίασης της Mercedes-Benz επιτρέπει μια διαφορετική ερμηνεία της αισθαντικής καθαρότητας για κάθε μοντέλο.

  Ο ορισμός της αισθαντικής καθαρότητας.

  Ο Κώδικας Σχεδίασης της Mercedes-Benz.

  Ο Κώδικας Σχεδίασης της Mercedes-Benz.

  Η σχεδιαστική φιλοσοφία της αισθαντικής καθαρότητας ως έκφραση της σύγχρονης πολυτέλειας βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου που έχουν αναλάβει οι σχεδιαστές της Mercedes‐Benz. Ο Κώδικας Σχεδίασης είναι αυτός που ορίζει αυτήν τη φιλοσοφία. Βασίζεται σε έξι κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες ερμηνεύονται ανάλογα με το μοντέλο. Έτσι, κάθε αυτοκίνητο έχει το δικό του, ξεχωριστό στυλ και συγχρόνως είναι χαρακτηριστική Mercedes‐ Benz.

Advanced Design Studios


Advanced Design Studios.

Διάλογος με το μέλλον.

Advanced Design Studios


Advanced Design Studios.

Διάλογος με το μέλλον.

Οι σχεδιαστές των Advanced Design Studios σχεδιάζουν επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα για το μέλλον.

Οι σχεδιαστές της Daimler σχεδιάζουν καθημερινά οχήματα που θα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν για πολλά χρόνια. Ακόμα πιο μακριά στο μέλλον ταξιδεύουν οι συνάδερφοί τους στα πέντε Advanced Design Studios της Mercedes-Benz. Σκέφτονται τουλάχιστον μια δεκαετία μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο, προσανατολίζονται προς την τοπική αγορά, αλλά αφομοιώνουν επίσης και νέα ρεύματα από άλλες ηπείρους και ξένες κουλτούρες.

Πήλινα ομοιώματα οπτικοποιούν τα οραματικά σχέδια των Advanced Design Studios.

Αποστολή τους είναι να μελετούν συνολικά το μέλλον, να προάγουν την πολιτισμική ανταλλαγή και να διερευνούν τις τάσεις. Γι' αυτό, τέσσερα από τα πέντε Advanced Design Studios της Mercedes-Benz βρίσκονται στο εξωτερικό. Στόχος τους δεν είναι να ακολουθούν τη μόδα, αλλά να διαισθάνονται μακροχρόνιες τάσεις, που θα αναβαθμίζουν την αξία της μάρκας Mercedes-Benz για δεκαετίες, ιδέες που θα ικανοποιούν τις υψηλότερες απαιτήσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της απόδοσης, της άνεσης και της ασφάλειας. Τα Advanced Design Studios είναι δημιουργικοί χώροι, στους οποίους οι σχεδιαστές μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα, χωρίς να εστιάζουν από την αρχή στην παραγωγή.

Advanced Design Studios - Εγκαταστάσεις


Advanced Design Studios - Εγκαταστάσεις.

Advanced Design Studios - Εγκαταστάσεις


Advanced Design Studios - Εγκαταστάσεις.

 • Κάρλσμπαντ

  Advanced Exterior Design Studio Κάρλσμπαντ.

  Στο Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνιας διαμορφώνεται η εξωτερική σχεδίαση για τα showcar, τα concept car και τα ιδέες κινητικότητας.

  Advanced Exterior Design Studio Κάρλσμπαντ.

  Τα Advanced Design Studios είναι δημιουργικοί χώροι, όπου οι σχεδιαστές μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα, χωρίς να εστιάζουν από την πρώτη στιγμή στην παραγωγή. Στο Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνιας, οι σχεδιαστές διαμορφώνουν την εξωτερική σχεδίαση για τα showcar, τα concept car και τις ιδέες κινητικότητας του αύριο. Ο χαρακτηριστικός καλιφορνέζικος τρόπος ζωής, όπως και η εγγύτητα με το Χόλιγουντ, επηρεάζουν το στούντιο. Έτσι, αναπτύσσεται στο Κάρλσμπαντ μια πολύ ιδιαίτερη μορφή δημιουργικότητας που επιδρά στη σχεδίαση της Mercedes-Benz και ανοίγει νέους ορίζοντες.

  Το Advanced Exterior Design Studio του Κάρλσμπαντ αφουγκράζεται τον παλμό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Μια ακόμα αποστολή του στούντιο είναι να αναγνωρίζει τις τάσεις και να μεταφέρει τον παλμό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς παρουσιάζει κάποιες διαφορές από την ευρωπαϊκή.

  Σε κάθε περίπτωση, όλα τα project διαπνέονται από τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz της αισθαντικής καθαρότητας. Γι' αυτό, το Κάρλσμπαντ συνεργάζεται στενά με τα υπόλοιπα Advanced Design Studios.

 • Κόμο

  Advanced Interior Design Studio Κόμο.

  Το Advanced Interior Design Studio του Κόμο στεγάζεται σε μια κομψή ιταλική έπαυλη.

  Advanced Interior Design Studio Κόμο.

  Στο στούντιο του Κόμο, οι σχεδιαστές δουλεύουν πάνω σε φουτουριστικές ιδέες για την εσωτερική σχεδίαση εστιάζοντας στους τομείς Color & Trim.

  Η έπαυλη, η οποία κτίστηκε το 1750, με τις μοντέρνες οροφογραφίες, τους μεγάλους διαδρόμους και τα διαφορετικά δάπεδα από τερακότα και ξύλο, που αποτελούν εξαιρετική έμπνευση για τους σχεδιαστές, βρίσκεται στο τρίγωνο Κόμο, Μιλάνου και Τορίνου. Εδώ χτυπά η καρδιά της βιομηχανίας του επίπλου και του κόσμου της μόδας, τομείς που επηρεάζουν αισθητά τους σχεδιαστές στο καθημερινό έργο τους.

  Η παραδοσιακή χειροτεχνία εμπνέει τους σχεδιαστές του Κόμο στην ανάπτυξη φουτουριστικών εσωτερικών χώρων.

  Επειδή η παραδοσιακή χειροτεχνία έχει μεγάλη σημασία στην περιοχή, είναι το ιδανικό περιβάλλον για το Advanced Interior Design Studio. Τα δημιουργικά μυαλά του Κόμο είναι ανοιχτά στις επιρροές της περιοχής και μεταφράζουν αυτήν την έμπνευση σε νεωτεριστικούς εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων. Τα νέα χρώματα και υλικά δημιουργούν χώρο για νέες ιδέες και διαμορφώνονται κάθε φορά από την αρχή, ενώ οι λεπτομέρειες δουλεύονται με προσοχή και η μορφή του εσωτερικού εξελίσσεται διαρκώς σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της αισθαντικής καθαρότητας.

 • Πεκίνο

  Advanced Design Studio Πεκίνου.

  Το Advanced Design Studio του Πεκίνου είναι ο σχεδιαστικός κόμβος της Mercedes-Benz στην Ασία.
  Το Advanced Design Studio του Πεκίνου εστιάζει σε νέες λύσεις κινητικότητας.

  Advanced Design Studio Πεκίνου.

  Στο Advanced Design Studio του Πεκίνου χτυπάει η καρδιά του κέντρου R&D της περιοχής και είναι ο νέος σχεδιαστικός κόμβος της εταιρείας στην Ασία. Βασική αποστολή του είναι να εντείνει ακόμα περισσότερο την εμπειρία από τη μάρκα Mercedes-Benz για τους Κινέζους πελάτες. Καταγράφοντας τις τάσεις στους τομείς της σχεδίασης, του πολιτισμού και της κινητικότητας, το studio αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου σχεδιαστικού δικτύου της Daimler. Η δημιουργική έμπνευση από την Κίνα εμπλουτίζει το έργο του τομέα σχεδίασης της Mercedes-Benz. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την προηγμένη σχεδίαση concept car, διάφορες συνεργασίες, μέχρι το συναγωνισμό με τα άλλα Design Studios και τη διαμόρφωση οχημάτων σειράς παραγωγής.

 • Ζιντελφίνγκεν

  Advanced Design Studio Ζιντελφίνγκεν.

  Χωνευτήρι ιδεών: Το Advanced Design Studio του Ζιντελφίνγκεν.
  Στο Advanced Design Studio του Ζιντελφίνγκεν αναπτύσσεται η σχεδιαστική γραμμή της μάρκας Mercedes-Benz για 20 ή 30 χρόνια μετά.

  Advanced Design Studio Ζιντελφίνγκεν.

  Το Advanced Design Center στο Ζιντελφίνγκεν είναι το χωνευτήρι ιδεών στον τομέα σχεδίασης της Mercedes-Benz. Το κάλλος αποκτά μια βαθύτερη έννοια, καθώς παραπέμπει στο μέλλον. Με αυτό το πνεύμα, οι σχεδιαστές στο Ζιντελφίνγκεν εργάζονται σε καθημερινή βάση για το χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτων του μέλλοντος. Μεταφράζουν την έμπνευση από τα προσωπικά τους βιώματα και την κουλτούρα τους σε οράματα για την κινητικότητα του μέλλοντος και αφήνουν αχαλίνωτη τη φαντασία τους: εδώ επινοούνται showcar, πρωτότυπα οχήματα έρευνας, προϊοντικές και σχεδιαστικές προτάσεις. Εδώ αποφασίζεται ποια σχεδιαστική γραμμή θα υιοθετήσει η μάρκα σε 20 ή 30 χρόνια.

 • Σανιβέιλ

  Advanced UX Design Studio Σανιβέιλ.

  Το Advanced UX Design Studio του Σανιβέιλ βρίσκεται στο Silicon Valley κάτω από το δημιουργικό ήλιο της Καλιφόρνιας.

  Advanced UX Design Studio Σανιβέιλ.

  Το Mercedes-Benz Advanced Design Center στο Σανιβέιλ υπάγεται στη Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc. Η τοποθεσία είναι ιδανική για τη στενή συνεργασία με ειδικούς από διάφορους κλάδους: εδώ, δεν απολαμβάνει κανείς μόνο τα οφέλη από την εγγύτητα με τα πανεπιστήμια διεθνούς κύρους του Στάνφορντ ή του Μπέρκλεϊ. Αντίθετα, λαμβάνει επίσης χώρα μια ζωηρή ανταλλαγή ιδεών με τις πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που έχουν την έδρα τους στην περιοχή και οι ομάδες αλληλοεμπνέονται, αφομοιώνουν τις τάσεις και υλοποιούν κάποιες από αυτές τις ιδέες στα σημερινά showcar και οχήματα σειράς παραγωγής.

  Η ανταλλαγή με ειδικούς από διάφορους κλάδους από τη γειτονική συνοικία του Silicon Valley ενσωματώνεται στα μελλοντικά συστήματα χειρισμού.

  Οι ειδικοί του Advanced Design Studio στο Σανιβέιλ εστιάζουν στη σχεδίαση ψηφιακών εμπειριών και διαδράσεων για το χρήστη του αυτοκινήτου, με εξειδίκευση στην εμπειρία χειρισμού από τα μελλοντικά αυτοκίνητα, concept car και πρωτότυπα οχήματα έρευνας της Mercedes-Benz και άλλες ψηφιακές εφαρμογές. Σε συνεργασία με τους μηχανικούς, οι σχεδιαστές αναπτύσσουν καινοτόμα περιεχόμενα, λύσεις, σχέδια και πρωτότυπα γύρω από το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Επιπλέον, οι ομάδες σχεδιάζουν και εφαρμόζουν στρατηγικές λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στην κοινωνία, στον πολιτισμό και την τεχνολογία.

Mercedes-AMG GT Concept


Ακραία έκφραση: η σχεδίαση της Mercedes-AMG GT Concept.

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων AMG Future Performance παρουσιάζει το υβριδικό showcar.

Mercedes-AMG GT Concept


Ακραία έκφραση: η σχεδίαση της Mercedes-AMG GT Concept.

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων AMG Future Performance παρουσιάζει το υβριδικό showcar.

Τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο από το Affalterbach.

Πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.

Τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο από το Affalterbach.

Με το showcar Mercedes-AMG GT Concept, η μάρκα σπορ αυτοκινήτων και Performance δίνει μια πρώτη ιδέα για τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης που σχεδιάζει η AMG. Το τετράθυρο σπορ αυτοκίνητο από το Affalterbach θα γράψει την επόμενη σελίδα στην ιστορία επιτυχίας της AMG GT.