Παγκοσμίως υπάρχουν πέντε Advanced Design Studios της Mercedes-Benz.

Υπεύθυνος για όλα τα στούντιο είναι ο Gorden Wagener, Διευθυντής του Τομέα Σχεδίασης της Daimler. Τα Advanced Design Studios βρίσκονται στο Ζιντελφίνγκεν (Γερμανία), στο Κόμο (Ιταλία), στο Πεκίνο (Κίνα), καθώς και στο Κάρλσμπαντ και το Σανιβέιλ (Καλιφόρνια).

Το στούντιο στο Κόμο ειδικεύεται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος κυρίως λόγω της γεωγραφικής του θέσης στο διάσημο τρίγωνο ανάμεσα στις πόλεις του Κόμο, του Μιλάνου και του Τορίνου. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του Advanced Design Studio στο Πεκίνο όσον αφορά τις νέες ιδέες για την κινητικότητα, καθώς και τις συνεργασίες.

Οι σχεδιαστές στο Κάρλσμπαντ εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση των αυριανών και μελλοντικών οχημάτων, ενώ αντίθετα στο Advanced Studio του Σανιβέιλ σχεδιάζονται το ψηφιακό μέλλον και οι ολοκληρωμένες διεπαφές για τα αυτοκίνητα. Το Ζιντελφίνγκεν είναι το χωνευτήρι όλων των δημιουργικών ιδεών.

Τα Advanced Design Studios προάγουν τη διαρκή εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της αισθαντικής καθαρότητας της Mercedes-Benz και τη δημιουργία τάσεων από νέες ιδέες, με τις οποίες μια Mercedes θα μπορεί και στο μέλλον να δείχνει αισθαντική και καλαίσθητη, αλλά και κομψά σπορτίφ, χωρίς να αποποιείται τις ρίζες της και την ταυτότητα της μάρκας. Για εκείνα, το μέλλον είναι ήδη εδώ.