Το όχημα έρευνας Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion διαπνέεται από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της αισθαντικής καθαρότητας.

Φιλοδοξία των σχεδιαστών είναι να αναδείξουν την εταιρεία ως μια διεθνή, πολυτελή μάρκα, αφού για εκείνους η πολυτέλεια δεν είναι απλώς μια δήλωση για την αυτοκίνηση, είναι τρόπος ζωής.

Σημείο εστίασής τους είναι πάντα η βασική μάρκα Mercedes-Benz, της οποίας η σχεδιαστική φιλοσοφία της αισθαντικής καθαρότητας προσδιορίζει τη σύγχρονη πολυτέλεια. Σήμερα, πολυτέλεια σημαίνει διαχρονικότητα, που ξεπερνάει τη μόδα. Η αληθινή πολυτέλεια είναι σπάνια και γι' αυτό εξαιρετικά περιζήτητη. Εστιάζει όλο και λιγότερο στις υλικές αξίες και πολύ περισσότερο στις συναισθηματικές, αυθεντικές εμπειρίες και, ιδιαίτερα, στο μινιμαλισμό. Η υψηλή τεχνολογία σε συνδυασμό με την παραδοσιακή χειροποίητη τέχνη και την αληθινή απόλαυση επανέρχονται όλο και πιο δυναμικά στο προσκήνιο.

Η φιλοσοφία της αισθαντικής καθαρότητας τονίζει μία σημαντική πτυχή της μάρκας – τη διπολικότητα συναισθήματος και ευφυίας. Για τους σχεδιαστές, η καλή σχεδίαση πρέπει να είναι ωραία και έξυπνη, ή – επί της ουσίας – "hot" και "cool". Τα προϊόντα της Mercedes-Benz είναι ερωτεύσιμα και ακαταμάχητα – με λίγα λόγια, είναι "hot". Έτσι, συμβολίζουν τη μία πλευρά του πυρήνα της μάρκας, που ταυτίζεται με τον Gottlieb Wilhelm Daimler και, μαζί με αυτόν, την εποχή των πρώιμων αγωνιστικών αυτοκινήτων και των Classic Cars. Η άλλη πλευρά συμβολίζει τη λογική, την πλευρά του πυρήνα της μάρκας που αντιπροσωπεύει ο Carl Friedrich Benz. Αυτή είναι συνώνυμη της αφαιρετικότητας και της τεχνολογίας – τα προϊόντα είναι "cool", κάτι το απρόβλεπτο που εκπλήσσει και είναι πρωτόγνωρο σαν θέαμα. Με αυτήν τη φιλοσοφία, οι σχεδιαστές δεν διαμορφώνουν απλώς αυτοκίνητα, αλλά έναν κόσμο σύγχρονης πολυτέλειας.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία ορίζεται από τον Κώδικα σχεδίασης. Αυτός βασίζεται σε έξι κατευθυντήριες γραμμές, που ερμηνεύονται διαφορετικά ανάλογα με το μοντέλο. Ως αποτέλεσμα, κάθε κατασκευαστική σειρά έχει το δικό της ιδιαίτερο στυλ και συγχρόνως είναι χαρακτηριστική Mercedes-Benz.