Η σχεδιαστική διαδικασία εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με τα τμήματα έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής.

Όλα ξεκινούν με μια ιδέα και ένα σχέδιο.

Όλα ξεκινούν με μια ιδέα και ένα σχέδιο.

Η σχεδιαστική διαδικασία ξεκινά με μια ιδέα και συνεχίζεται με ένα σχέδιο. Στο μπλοκ σχεδίου ή στην οθόνη του υπολογιστή οπτικοποιούνται ιδέες που προηγουμένως υπήρχαν μόνο στο μυαλό του σχεδιαστή.

Από την πληθώρα σχεδίων επιλέγονται έπειτα τα καλύτερα και περισσότερο υποσχόμενα σχέδια, τα οποία στη συνέχεια υλοποιούνται με βάση τις γεωμετρικές απαιτήσεις έτσι ώστε οι αναλογίες, οι διαστάσεις και η μορφή να συνθέτουν μία αρμονική εικόνα.

Η πορεία προς το πρώτο πρωτότυπο.

Ένα πιστό πήλινο ομοίωμα μετατρέπει τη σχεδιαστική ιδέα σε τρισδιάστατη εμπειρία.

Η πορεία προς το πρώτο πρωτότυπο.

Για να αξιολογηθεί το πραγματικό αποτέλεσμα στο χώρο, επιλεγμένα σχέδια αφενός κατασκευάζονται ως πιστά, πήλινα ομοιώματα 1:4 και αφετέρου προβάλλονται εικονικά μέσω δεδομένων, που οπτικοποιούνται με τη βοήθεια του powerwall – ενός τοίχου προβολής τεραστίων διαστάσεων, πάνω στον οποίο οι σχεδιαστές μπορούν να παρατηρούν και να αναλύουν τα σχέδιά τους από διάφορες οπτικές γωνίες.

Οι σχεδιαστές μπορούν να οραματίζονται το αυτοκίνητο στη σωστή διάσταση και να αλλάζουν τη γεωμετρία, το χρώμα και την υφή με ένα κλικ. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους, εάν και μέχρι σήμερα ο εικονικός κόσμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μακέτα πραγματικής κλίμακας.

Αφού η ομάδα λάβει την τελική απόφαση για μια έκδοση, δημιουργείται με τη βοήθεια μηχανών σάρωσης και διαμόρφωσης το πρώτο πρωτότυπο πλήρους κλίμακας. Όλες οι λεπτομέρειες κατασκευάζονται χειροποίητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως ρεαλιστικό υπόδειγμα, που οπτικοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νέου αυτοκινήτου.

Δημιουργία του εσωτερικού χώρου.

Το εσωτερικό μεταφέρεται από το σχέδιο σε κλίμακα 1:1 και αναπτύσσεται από μέσα προς τα έξω.
Όλες οι λεπτομέρειες του πήλινου ομοιώματος κατασκευάζονται χειροποίητα.
Οι σχεδιαστές Color & Trim δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και των χρωμάτων.

Δημιουργία του εσωτερικού χώρου.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου επίσης σχεδιάζεται στο χέρι ή με τη μέθοδο της απόδοσης (rendering). Ένα πήλινο ομοίωμα 1:1 επιτρέπει στους σχεδιαστές να βιώσουν τρισδιάστατα την εξέλιξη της μορφής και να την αναπτύξουν από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, μέχρι να δημιουργηθεί μια αισθητικά εξελιγμένη αίσθηση του χώρου. Διαμορφώνονται πολλοί εσωτερικοί χώροι, από τους οποίους επιλέγεται στη συνέχεια ο σχεδιασμός που θα ακολουθηθεί.

Για τη διαμόρφωση των επιφανειών, οι σχεδιαστές Color & Trim επιλέγουν τα υλικά και τα χρώματα από εκατοντάδες δείγματα υφασμάτων, δερμάτων, ξύλων και μετάλλων. Το αποτέλεσμα της υφής και των χρωμάτων εξετάζεται υπό "πραγματικές συνθήκες" σε ένα πλαίσιο καθίσματος 1:1.

Όλα τα στοιχεία χειρισμού και ενδείξεων κατά κανόνα σχεδιάζονται και τελειοποιούνται ειδικά για το όχημα.

Η ολοκλήρωση.

Το πρωτότυπο είναι το αποτέλεσμα της σχεδιαστικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με μια ιδέα και ένα σχέδιο.

Η ολοκλήρωση.

Εξωτερικό και εσωτερικό ενώνονται σε ένα μοντέλο. Σαν ένα παζλ, η ομάδα ειδικών τοποθετεί με το χέρι τα μεμονωμένα τμήματα σε ένα τέλειο όχημα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και μοιάζει απίστευτα με τα μεταγενέστερα οχήματα παραγωγής. Ένα νέο αστέρι γεννιέται.