Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.
Δυστυχώς, το βίντεο που επιθυμείτε να δείτε δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Εκ νέου προβολή

Η σχεδίαση της Mercedes-AMG GT Concept.

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων AMG Future Performance παρουσιάζει το υβριδικό showcar.

Η σχεδίαση της Mercedes-AMG GT Concept.

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων AMG Future Performance παρουσιάζει το υβριδικό showcar.

Κάτοψη και πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο
Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.

Μυώδεις αναλογίες.

Μυώδεις αναλογίες.

Κύρια χαρακτηριστικά της εξωτερικής σχεδίασης είναι οι εξαιρετικά μυώδεις αναλογίες, η πληθωρικότητα, καθώς και η αισθησιακή, αλλά ταυτόχρονα λιτή διαμόρφωση των επιφανειών. Το concept car αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της αισθαντικής καθαρότητας, προσθέτοντας και τις υψηλές επιδόσεις της AMG.

"Η GT Concept είναι η πιο ακραία έκφανση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας μας και υπογραμμίζει ακόμα μια φορά το μοναδικό προφίλ της AMG ως μάρκα υψηλών επιδόσεων", λέει ο Gorden Wagener, Chief Design Officer της Daimler AG. "Με τις τέλειες αναλογίες, παρουσιάζει μια αφαιρετική σχεδίαση, με τονισμένες επιφάνειες και πληθωρικές μορφές και είναι hot και ταυτόχρονα cool."

Χαρακτηριστικά AMG GT.

Πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.

Χαρακτηριστικά AMG GT.

Η μάσκα ψυγείου Panamericana, με κάθετες γρίλιες με κόκκινες πλευρές, η νέα ανατομία των εξαιρετικά στενών κύριων προβολέων και τα επιβλητικά διαμορφωμένα πλευρικά ανοίγματα αέρα στην μπροστινή πόδια είναι τυπικά, βελτιωμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της AMG GT και αποπνέουν γνήσια ισχύ. Το καπό του κινητήρα, που περικλείει ακόμα και τους θόλους των τροχών, εκφράζει με τα δύο power dome τα σαφή σπορ γονίδια του αυτοκινήτου. Το ίδιο εκφράζεται και με την πολυτελή βαφή σε απόχρωση Hot Red, η οποία λαμπυρίζει στις επιφάνειες σαν ρευστό μέταλλο στο φως, χάρη στην ειδική σύνθεση.

Πίσω και πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.
Κοντινό στα πίσω φώτα της Mercedes-AMG GT Concept.
Πίσω και πλευρική άποψη της Mercedes-AMG GT Concept σε μαύρο φόντο.

Χαρακτηριστική εμφάνιση AMG GT.

Χαρακτηριστική εμφάνιση AMG GT.

Το φαρδύ πίσω τμήμα, με τα ιδιαίτερα στενά, οριζόντια πίσω φώτα και το σχήμα του πίσω καπό, επίσης παραπέμπει στο χαρακτηριστικό στυλ της AMG GT. Ο πίσω φωτισμός διαθέτει επιπλέον τη νέα τεχνολογία φωτισμού, που κρύβεται κάτω από το τρισδιάστατο κρύσταλλο των πίσω φώτων. Για την απελευθέρωση της εκλυόμενης θερμότητας, είναι ενσωματωμένη στο κρύσταλλο μια μονάδα ψύξης με ραβδώσεις.

Άλλα σχεδιαστικά στοιχεία στο πίσω τμήμα είναι ο φαρδύς διαχύτης από ανθρακονήματα με τις καμπύλες πλευρές και το κεντρικά τοποθετημένο πλαίσιο απολήξεων, που θυμίζει τη Mercedes-AMG GT R.

Mirror cams.

Κοντινή λήψη του εξωτερικού καθρέπτη με μικροσκοπική κάμερα της Mercedes-AMG GT Concept.

Mirror cams.

Τη λειτουργία των εξωτερικών καθρεπτών αναλαμβάνουν μικροσκοπικές κάμερες που βελτιώνουν την αεροδυναμική, οι λεγόμενες mirror cams. Το αναγνωριστικό "EQ Power+" στην Mirror Cam παραπέμπει στο πλεονέκτημα απόδοσης, που υπόσχεται η υβριδική τεχνολογία της AMG. Οι πολύ εκφραστικά διαμορφωμένες ζάντες με λεπτές ακτίνες ελευθερώνουν τη θέα προς το σύστημα κεραμικών σύνθετων φρένων υψηλής απόδοσης AMG. Οι δαγκάνες φρένων είναι σε μπρούτζινο χρώμα του χαλκού και φέρουν την επιγραφή "AMG Carbon Ceramic".

"Nano active fibre technology".

Κοντινή λήψη του προβολέα προηγμένης τεχνολογίας της Mercedes-AMG GT Concept με "nano active fibre technology".

"Nano active fibre technology".

Με τη "nano active fibre technology", η Mercedes-AMG παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού πορείας ημέρας. Πρόκειται για ένα ειδικό σύστημα φωτισμού υψηλής έντασης, με φωτιστικές ίνες ελεύθερης διαμόρφωσης. Το τρισδιάστατο αποτέλεσμα φωτισμού αναδεικνύει το παρουσιαστικό της AMG GT Concept και υποστηρίζεται από διάφορα πρόσθετα χαρακτηριστικά του υπερσύγχρονου προβολέα. Στο επάνω μέρος, είναι ενσωματωμένη η λειτουργία φωτισμού φλας. Ο παλμός αναβοσβησίματος των φλας του βασικού εξοπλισμού βελτιώθηκε ακόμα μια φορά και εντυπωσιάζει με την εξαιρετικά γρήγορη αλληλουχία.