Άποψη της Mercedes-AMG GT, που τα ίχνη των ελαστικών της σχηματίζουν τον αριθμό 50.

50 χρόνια Mercedes-AMG.

Μισός αιώνας Driving Performance.

50 χρόνια Mercedes-AMG.

Μισός αιώνας Driving Performance.

Κορυφαίες επιδόσεις, αποκλειστικότητα, οδηγική απόλαυση.

Η φωτογραφία παρουσιάζει την εντυπωσιακή ταχύτητα δύο αυτοκινήτων AMG Performance στην πίστα αγώνων.
Η φωτογραφία δείχνει τη Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ δίπλα στο Hammer, το "αρχέγονο" σύμβολο του μύθου της AMG.
Η φωτογραφία δείχνει δύο cabrio Mercedes-AMG Performance να τρέχουν με υψηλή ταχύτητα σε ένα δρόμο, στα προάστια μιας μεγαλούπολης.

Κορυφαίες επιδόσεις, αποκλειστικότητα, οδηγική απόλαυση.

AMG – τρία γράμματα που συμβολίζουν παγκοσμίως κορυφαίες επιδόσεις, αποκλειστικότητα, αποδοτικότητα και δυναμική οδήγηση στην αυτοκίνηση. Το 2017, η εταιρεία που ίδρυσαν ο Hans Werner Aufrecht και ο Erhard Melcher γιόρτασε τα 50στά της γενέθλια. Μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια, η Mercedes-AMG κατάφερε, με πολλές επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και με την ανάπτυξη μοναδικών αυτοκινήτων για το δρόμο, να εδραιώσει τη θέση της ως μια άκρως επιτυχημένη μάρκα σπορ αυτοκινήτων και Performance και συνεχίζει να το κάνει περισσότερο από ποτέ και σήμερα.

"One Man, One Engine."

Η εταιρεία από το Affalterbach είναι συνώνυμη της φιλοσοφίας "One Man, One Engine", σύμφωνα με την οποία κάθε κινητήρας συναρμολογείται προσωπικά από έναν μηχανικό.

"One Man, One Engine."

Η εταιρεία από το Affalterbach είναι διεθνώς γνωστή για τη μοναδική εξειδίκευσή της στους κινητήρες, που εκτός από την ανάπτυξη αφορά και τη φιλοσοφία "One Man, One Engine", σύμφωνα με την οποία κάθε κινητήρας συναρμολογείται προσωπικά από έναν μηχανικό. Με σχεδόν 100.000 παραδοτέα αυτοκίνητα το 2016, ποσοστό ανάπτυξης άνω του 40 τοις εκατό και τη μεγαλύτερη "επέλαση" μοντέλων στην ιστορία της εταιρείας, η AMG ξεκινά το επετειακό έτος της με τιμές-ρεκόρ.

Σε παγκόσμια τροχιά επιτυχίας.

Σε παγκόσμια τροχιά επιτυχίας.

"Με τη στρατηγική επέκταση του χαρτοφυλακίου μας, κινούμαστε παγκοσμίως σε τροχιά επιτυχίας και μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς. Τα μοντέλα 63 συνεχίζουν να είναι οι κύριες κατασκευαστικές σειρές μας, που προκαλούν ενθουσιασμό στους λάτρεις των αυτοκινήτων ανά την υφήλιο. Επιπλέον, παρουσιάσαμε, ως μια μεγάλη οικογένεια, την κατασκευαστική σειρά AMG GT την οποία αναπτύξαμε εξολοκλήρου εμείς οι ίδιοι, αποδεικνύοντας με εντυπωσιακό τρόπο την εξειδίκευσή μας στα σπορ αυτοκίνητα.Ταυτόχρονα, το μεγάλο χαρτοφυλάκιό μας αποτελεί το εφαλτήριο για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη."

Η φωτογραφία δείχνει τέσσερα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα AMG Performance της σύγχρονης εποχής παραταγμένα σε μια πίστα αγώνων.

"Εναπόκειται σε εμάς να γιορτάσουμε σήμερα την ιστορία επιτυχίας της AMG και, πολύ περισσότερο, να συνδιαμορφώσουμε τις επιδόσεις του μέλλοντος σε μία από τις πιο συναρπαστικές εποχές της ιστορίας της αυτοκίνησης."

Tobias Moers, Πρόεδρος Δ.Σ. της Mercedes‑AMG GmbH.

Η φωτογραφία δείχνει τη ζάντα της Mercedes-AMG GT3 με κίτρινο σύστημα κεραμικών σύνθετων φρένων υψηλής απόδοσης.
Η φωτογραφία δείχνει το επιβλητικό μπροστινό τμήμα της Mercedes-AMG GT3.

2016 - μια εξαιρετική σεζόν αγώνων πελατών.

2016 - μια εξαιρετική σεζόν αγώνων πελατών.

Με 18 συνολικές νίκες και 32 ακόμα μετάλλια, οι διεθνείς ομάδες πελατών και Performance πανηγύρισαν μια εξαιρετική σεζόν με τη νέα Mercedes‑AMG GT3 2016. Την αρχή της σεζόν έκανε το αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3 με ένα θεαματικό ντεμπούτο. Στον αγώνα 24 ωρών στο Νιρμπουργκρίνγκ στα τέλη Μαΐου, το αγωνιστικό GT3 σημείωσε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία στην ιστορία του προγράμματος αγώνων πελατών AMG: συνολική νίκη, pole position, ταχύτερος αγωνιστικός γύρος, όπως και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και έκτη θέση είναι τα επιτεύγματα που πέρασαν τη συγκεκριμένη χρονιά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ορόσημα της μάρκας των υψηλών επιδόσεων.

Η φωτογραφία δείχνει κάποια αυτοκίνητα Mercedes-AMG Performance, που με υψηλή ταχύτητα κατακτούν το Spa-Francorchamps.

Ορόσημα της μάρκας των υψηλών επιδόσεων.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Hans Werner Aufrecht και τον Erhard Melcher ικανοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων που έχουν πάθος με τις επιδόσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Το 1967 ανοίγουν το πρώτο τους συνεργείο, το "Γραφείο μηχανικών – Κατασκευή και δοκιμή ανάπτυξης αγωνιστικών κινητήρων", σε έναν παλιό μύλο. Το 1971, η AMG 300 SEL 6.8 των "Aufrecht und Melcher, Großaspach" - εν συντομία AMG - κερδίζει, παρά τα προγνωστικά, τον αγώνα 24 ωρών στο Circuit de Spa-Francorchamps στην κατηγορία της και έρχεται δεύτερη στη συνολική κατάταξη.

Η φωτογραφία δείχνει την AMG 300 SL, που προσπερνάει ένα άλλο αυτοκίνητο AMG Performance παίρνοντας τη νίκη.
Η φωτογραφία δείχνει δύο αυτοκίνητα Performance της Mercedes-AMG που τρέχουν με υψηλή ταχύτητα το ένα δίπλα στο άλλο στην πίστα αγώνων.
Η φωτογραφία δείχνει δύο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα AMG Performance να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.

Η συνεργασία με τη Mercedes-Benz ξεκινά το 1990. Με την C 36 AMG, κυκλοφορεί το 1993 το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Daimler-Benz. Το 2005, η Mercedes-AMG ενσωματώνεται στη Mercedes-Benz Group AG και το 2009 παρουσιάζεται με τη Mercedes-Benz SLS AMG το πρώτο αυτοκίνητο της Mercedes-AMG. Με την SLS AMG GT3, το 2011 η AMG επεκτείνεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακολουθεί η παρουσίαση της Mercedes-AMG GT το 2014 και η κυκλοφορία των μοντέλων 43 το 2015.