Μπροστινή άποψη της Concept EQA με μπλε φωτεινό LED matrix.
Δυστυχώς, το βίντεο που επιθυμείτε να δείτε δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Εκ νέου προβολή

Η Concept EQA - Πρωταθλήτρια στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Με την Concept EQA, η Mercedes-Benz παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
μια εκδοχή της στρατηγικής EQ για την compact κατηγορία.

Η Concept EQA - Πρωταθλήτρια στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Με την Concept EQA, η Mercedes-Benz παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
μια εκδοχή της στρατηγικής EQ για την compact κατηγορία.

Η "επέλαση" ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίζεται.

Η "επέλαση" ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίζεται.

"Με την Concept EQA, συνεχίζεται η "επέλαση" ηλεκτρικών μοντέλων μας: μέχρι το 2022, η Mercedes-Benz Cars θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά περισσότερα από δέκα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα."

Δρ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG και διευθυντής της Mercedes-Benz Cars.

Πλευρική άποψη της Concept EQA.

Η πρωταθλήτρια στην ηλεκτρική κινητικότητα διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ συστήματος πάνω από 200 kW στον μπροστινό και πίσω άξονα. Με την εμπροσθοβαρή ή οπισθοβαρή κατανομή της ροπής της μόνιμης τετρακίνησης, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά οδήγησης. Η Concept EQA προβάλλει το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης σε μια μοναδική, εικονική μάσκα.

Αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Σε συνδυασμό με την έξυπνη στρατηγική λειτουργίας της Mercedes-Benz, η Concept EQA επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων, ανάλογα με τη χωρητικότητα της εγκατεστημένης μπαταρίας. Προμηθευτής της υψηλής απόδοσης μπαταρίας ιόντων λιθίου με κυψέλες τύπου "pouch" είναι η θυγατρική της Daimler Deutsche ACCUMOTIVE.

Πίσω και πλευρική άποψη της Concept EQA.

Χάρη στην αρθρωτή κατασκευή, τα καινοτόμα συστήματα μπαταριών διαθέτουν συνολική χωρητικότητα άνω των 60 kWh, ανάλογα με το μοντέλο. Η Concept EQA φορτίζει επαγωγικά ή μέσω wallbox και επιπλέον διαθέτει προετοιμασία για ταχυφόρτιση. Το όραμα για τη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης ονομάζεται "seamless charging": η υπηρεσία, η οποία είναι βασισμένη στο Mercedes me, επιτρέπει εύκολη φόρτιση και πληρωμή στους πλέον διαφορετικούς σταθμούς φόρτισης.

Η σχεδίαση αισθαντικής καθαρότητας.

Πλευρική άποψη της Concept EQA.
Μπροστινή άποψη της Concept EQA.

Η σχεδίαση αισθαντικής καθαρότητας.

Παράλληλα, η Concept EQA αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα συνεπούς εξέλιξης της σχεδίασης αισθαντικής καθαρότητας: οι πτυχώσεις, καθώς και οι γραμμές έχουν μειωθεί αισθητά. Ένα παράδειγμα της νέας αισθητικής της ηλεκτρικής κινητικότητας είναι η τεχνολογία φωτισμού με ίνες λέιζερ. Ένα ενεργό μέσο φωτοεκπομπής είναι ενσωματωμένο στο κέντρο ενός αγωγού οπτικών ινών. Η εντυπωσιακή, ελικοειδής φωτεινή σφραγίδα συμβολίζει την ιδέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, θυμίζοντας οπτικά τις χάλκινες περιελίξεις ενός ηλεκτροκινητήρα και οπτικοποιώντας τους ηλεκτρικούς παλμούς μέσα από την κίνηση.

Εξαιρετικά δυναμική οδήγηση χάρη στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

Εξαιρετικά δυναμική οδήγηση χάρη στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

Μπροστινή άποψη της Concept EQA με μπλε φωτεινό LED matrix.
Μπροστινή άποψη της Concept EQA με κόκκινο φωτεινό LED matrix.
Μπροστινή άποψη της Concept EQA με μπλε φωτεινό LED matrix στο σκοτάδι.

Τα δύο προγράμματα οδήγησης "Sport" και "Sport Plus" προσφέρουν διαφορετική κατανομή ροπής μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα, επιτρέποντας έτσι εξατομικευμένη επιλογή των χαρακτηριστικών οδήγησης. Η επιφάνεια black panel στο μπροστινό τμήμα λειτουργεί ως εικονική μάσκα και αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα οδήγησης "Sport", η μάσκα απεικονίζει ένα λαμπερό φτερό σε οριζόντια διάταξη, ενώ στον τρόπο λειτουργίας "Sport Plus" εμφανίζονται κάθετες γραμμές, που θυμίζουν σε στυλ τη μάσκα Panamericana.

EQ: Νέα μάρκα ηλεκτρικής κινητικότητας.

EQ: Νέα μάρκα ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα από προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες και καινοτομίες. Το φάσμα περιλαμβάνει από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υπηρεσίες φόρτισης μέχρι οικιακούς συσσωρευτές ενέργειας. Το όνομα EQ σημαίνει "Electric Intelligence" (Ηλεκτρική Ευφυΐα) και είναι εμπνευσμένο από τις αξίες "Emotion and Intelligence" (Συναίσθημα και Ευφυΐα) της μάρκας Mercedes-Benz. Η νέα μάρκα περιλαμβάνει όλες τις βασικές πτυχές της ηλεκτρικής κινητικότητας που δίνει έμφαση στον πελάτη και δεν περιορίζεται μόνο στο αυτοκίνητο.

Τα μελλοντικά μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν την ουσία της σύγχρονης ηλεκτρικής κινητικότητας: το συνδυασμό συναισθηματικής και έξυπνης σχεδίασης, μοναδικής οδηγικής απόλαυσης, ιδιαίτερης πρακτικότητας στις καθημερινές μετακινήσεις και της ύψιστης ασφάλειας, που διακρίνει όλα τα αυτοκίνητα του εφευρέτη του αυτοκινήτου. Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου σειράς της νέας μάρκας προϊόντων EQ, της EQC, θα ξεκινήσει το 2019 στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη. Θα βασίζεται στην Concept EQ που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Παρίσι.

Φόρτιση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Φόρτιση σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Το αυτοκίνητο φορτίζει επαγωγικά ή μέσω wallbox και επιπλέον διαθέτει προετοιμασία για ταχυφόρτιση.

10 λεπτά

Χρόνος φόρτισης

100 χιλιόμετρα

Αυτονομία

Μπροστινή και πλευρική άποψη της Concept EQA.

Σε ένα σταθμό ταχυφόρτισης, η Concept EQA φορτίζει σε λιγότερο από 10 λεπτά, σε σημείο που να μπορεί να προσφέρει ξανά αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Εκτός από την εσωτερική εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την παραγωγή και την αρθρωτή στρατηγική για τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η φιλοσοφία της Daimler AG υπαγορεύει επίσης τη διασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε στοιχεία-κλειδιά για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Έξυπνα δικτυωμένες λύσεις φόρτισης.

Έξυπνα δικτυωμένες λύσεις φόρτισης.

Πλευρική άποψη της Concept EQA.
Ο κόσμος της Mercedes: Concept EQA

Για τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, η Mercedes-Benz προσφέρει από σήμερα μια ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης, η οποία περιλαμβάνει τη δωρεάν εφαρμογή "Charge&Pay", για άνετο ανεφοδιασμό ηλεκτρικού ρεύματος από δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και σταθερούς συσσωρευτές ενέργειας για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα για ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις. Μελλοντικά, η τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνεται ακόμα πιο άνετα, χάρη στη διαισθητική διαχείριση φόρτισης και την έξυπνη αναζήτηση πρατηρίων καυσίμων. Με τη φόρτιση βάσει του Mercedes me, ο πελάτης παραμένει εντός του πλαισίου του οικοσυστήματος ηλεκτρικής κινητικότητας της Mercedes-Benz και λαμβάνει όλες τις υπηρεσίες από την ίδια πηγή.

Εκτεταμένη υποδομή σταθμών φόρτισης.

Εκτεταμένη υποδομή σταθμών φόρτισης.

Αναπόσπαστο κομμάτι της "επέλασης" της Mercedes-Benz Cars στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας αποτελούν οι έξυπνα δικτυωμένες λύσεις φόρτισης, αφού η απήχηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στον πελάτη είναι άμεσα συνυφασμένη με τη διαθεσιμότητα μίας εκτεταμένης υποδομής. Γι' αυτό, την άνοιξη του 2017, η Daimler AG στράφηκε, ως "lead Investor", στον Αμερικανό πάροχο λύσεων φόρτισης ChargePoint Inc. Στόχος αυτής της στρατηγικής συμμετοχής είναι να διευρυνθεί σημαντικά η γκάμα έξυπνων λύσεων φόρτισης και να προσφερθεί στον πελάτη μια ολοκληρωμένη premium λύση στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.