Πίσω και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ σε έναν δρόμο με στροφές.

Concept EQ - Η νέα διάσταση στην κινητικότητα.

Ηλεκτρική κινητικότητα: Η Mercedes-Benz γυρίζει το διακόπτη.

Concept EQ - Η νέα διάσταση στην κινητικότητα.

Ηλεκτρική κινητικότητα: Η Mercedes-Benz γυρίζει το διακόπτη.

Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ με φόντο την Golden Gate Bridge.
Μπροστινή άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ με φόντο την Golden Gate Bridge.
Πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ με φόντο την Golden Gate Bridge.
Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ με φόντο την Golden Gate Bridge.

Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα από προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες και καινοτομίες. Το φάσμα περιλαμβάνει από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, wallbox και υπηρεσίες φόρτισης μέχρι οικιακούς συσσωρευτές ενέργειας.

Προάγγελος της νέας μάρκας είναι το concept car "Concept EQ", που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι και θα ενσωματωθεί σύντομα στην παραγωγή. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, θα ξεκινήσει η παραγωγή και του πρώτου μοντέλου σειράς EQ στην κατηγορία των SUV. Θα ακολουθήσει μία "επέλαση" μοντέλων, με την οποία το χαρτοφυλάκιο της Mercedes-Benz Cars θα εμπλουτιστεί με εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

EQ: Ξεκάθαρη έμφαση στον πελάτη.

Μπροστινή άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ, η οποία παρκάρει πάνω από ένα φορτιστή τοποθετημένο στο έδαφος.
Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ.

EQ: Ξεκάθαρη έμφαση στον πελάτη.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων EQ περιλαμβάνει όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, καθώς και τα αντίστοιχα προϊόντα και τις συναφείς υπηρεσίες της Mercedes-Benz. Έτσι, ο εφευρέτης του αυτοκινήτου εστιάζει εύκολα και ξεκάθαρα στον πελάτη διευρύνοντας όλο και περισσότερο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του. Γι' αυτόν το λόγο, η μάρκα EQ αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής πωλήσεων και μάρκετινγκ "Best Customer Experience".

Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Mercedes-Benz προσφέρει από σήμερα μια ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης, η οποία περιλαμβάνει ένα wallbox για ταχυφόρτιση στο σπίτι, τη δωρεάν εφαρμογή "Charge&Pay", για άνετο ανεφοδιασμό ηλεκτρικού ρεύματος από δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και σταθερούς συσσωρευτές ενέργειας για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα για ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα υπάγονται μελλοντικά στη μάρκα EQ. Έτσι, η Mercedes-Benz διαμορφώνει μια συνεπή και καθαρή εικόνα για τα βιώσιμα προϊόντα και τις βιώσιμες υπηρεσίες με το αστέρι.

Showcar στο Παρίσι: "Concept EQ".

Showcar στο Παρίσι: "Concept EQ".

Με την "Concept EQ", η Mercedes-Benz προάγει την ιδέα της ηλεκτρικής κινητικότητας: το concept car, που εξωτερικά μοιάζει με σπορ SUV-Coupé, αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά αυτοκινήτων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία. Η δυναμική εξωτερική σχεδίαση με τη νέα αισθητική ηλεκτρικής κινητικότητας υπογραμμίζει την εστίαση στην πανίσχυρη ηλεκτροκίνηση: δύο ηλεκτροκινητήρες, των οποίων η ισχύς συστήματος μπορεί, χάρη στα κλιμακωτά στοιχεία μπαταρίας, να αυξηθεί μέχρι τα 300 kW, και ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης φροντίζουν για εξαιρετικά δυναμική οδήγηση.

Πλευρική άποψη του κόκπιτ και της κεντρικής κονσόλας της Mercedes-Benz Concept EQ.
Κοντινό μιας οθόνης αφής στο χώρο πίσω επιβατών της Mercedes-Benz Concept EQ.
Ο Dieter Zetsche με φόντο τη Mercedes-Benz Concept EQ παρουσιάζει το αυτοκίνητο.

Με αυτονομία έως 500 χιλιομέτρων και τα γνωστά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Mercedes στους τομείς της ασφάλειας, της άνεσης, της λειτουργικότητας και της συνδεσιμότητας, η "Concept EQ" ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις από τη σύγχρονη, βιώσιμη κινητικότητα. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο παρουσιάζει επίσης καινοτόμες λύσεις, όπως ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός. Η "Concept EQ" έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και είναι προάγγελος της EQ, της νέας μάρκας προϊόντων της Mercedes-Benz για την ηλεκτρική κινητικότητα.

CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.

Ο Dieter Zetsche ποζάρει μπροστά από τη Mercedes-Benz Concept EQ.

CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.

"Η κινητικότητα του μέλλοντος στη Mercedes-Benz στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Connected, Autonomous, Shared και Electric. Η 'Concept EQ' συνδυάζει με επιτυχία όλα αυτά", λέει ο Δρ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG και διευθυντής της Mercedes-Benz Cars. "Τα αυτοκίνητα χωρίς εκπομπές είναι το μέλλον. Και η νέα μάρκα μας EQ δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα από υπηρεσίες, τεχνολογίες και καινοτομίες."

Η νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα βασίζεται σε μια καινούρια αρχιτεκτονική ειδικά ανεπτυγμένη για τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία, που θα είναι κλιμακούμενη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα.

Σχεδίαση με τη νέα αισθητική ηλεκτρικής κινητικότητας.

Πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ.
Πίσω και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ.
Μπροστινή και πλευρική άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ.

Σχεδίαση με τη νέα αισθητική ηλεκτρικής κινητικότητας.

"Το Concept EQ είναι hot and cool", λέει ο Gorden Wagener, Διευθυντής Σχεδίασης της Daimler AG. "Η γοητεία του έγκειται στην νέα ερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της αισθαντικής καθαρότητας για μια πρωτοποριακή, μοντέρνα και αυτόνομη αισθητική της ηλεκτρικής κινητικότητας. Συγχρόνως, η αφαιρετική σχεδίαση του οραματικού showcar αποκαλύπτει μια σαγηνευτική προοδευτικότητα." Η μονολιθική βασική σχεδίαση της "Concept EQ" συνδυάζει τα γονίδια ενός SUV με το δυναμικό χαρακτήρα ενός Coupé και λεπτομέρειες δανεισμένες από τη Shooting Brake στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Άποψη της Mercedes-Benz Concept EQ από διαγώνια πάνω.

Με το επίπεδο και επιμηκυμένο πίσω τμήμα της καμπίνας δημιουργούνται δυναμικές, αφαιρετικές αναλογίες. Για τη νέα αισθητική ηλεκτρικής κινητικότητας φροντίζει η ρέουσα μετάβαση από το γυαλιστερό, μαύρο καπό του κινητήρα μέχρι το παρμπρίζ και από εκεί μέχρι την σκούρα πανοραμική οροφή – μια εντυπωσιακή αντίθεση με τη βαφή σε Ασημί Alubeam. Οι σχεδόν αόρατες συναρμογές του αμαξώματος, οι κρυμμένοι υαλοκαθαριστήρες, η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών με κάμερες και η απουσία των συνηθισμένων χειρολαβών των θυρών υπογραμμίζουν την επιμηκυμένη και δυναμική σιλουέτα.

Εσωτερικό: Πρωτοποριακό και λειτουργικό.

Εσωτερικό: Πρωτοποριακό και λειτουργικό.

Το κόκπιτ, το οποίο δίνει έμφαση στον οδηγό, εστιάζει στον απλό χειρισμό αφής και στην πρωτότυπη αισθητική ηλεκτρικής κινητικότητας, που συνεχίζει το στυλ του εξωτερικού και στο εσωτερικό. Το ταμπλό οργάνων με τη μεγάλη, αιωρούμενη ευρεία οθόνη και την ασύμμετρη σχεδίασή του είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οδηγού.

Άποψη του φουτουριστικού κόκπιτ της Mercedes-Benz Concept EQ.
Κοντινό του κόκπιτ της Mercedes-Benz Concept EQ.

Το εσωτερικό της "Concept EQ" αποπνέει σύγχρονη πολυτέλεια, η οποία εκφράζεται κυρίως μέσα από το ολοκαίνουριο περιβάλλον χρήστη – συνδυάζει συναίσθημα με ευφυΐα και φιλικότητα προς το χρήστη και φτάνει μέχρι την ηλεκτρική ρύθμιση καθίσματος χωρίς κλασικούς διακόπτες και κουμπιά, που είναι χαρακτηριστική της Mercedes.

Η κεντρική κονσόλα με το πλαίσιο σε χρυσαφί ροζ μοιάζει να αιωρείται: δεν διαθέτει καθόλου μηχανικά στοιχεία χειρισμού και είναι εξοπλισμένη με ευαίσθητα στο άγγιγμα στοιχεία αφής. Κατά τον ίδιο τρόπο, από τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ο οδηγός χειρίζεται με το ένα δάχτυλο το αυτόματο σύστημα κλιματισμού και το σύστημα infotainment.

EQ: Η νέα μάρκα ηλεκτρικής κινητικότητας.

Λογότυπο της νέας μάρκας προϊόντων της Mercedes-Benz για την ηλεκτρική κινητικότητα.

EQ: Η νέα μάρκα ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το σχεδόν έτοιμο για την παραγωγή σειράς concept car "Concept EQ" δίνει μια πρώτη εικόνα της μελλοντικής αρχιτεκτονικής για όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων με μπαταρία. Σύμφωνα με τον Dieter Zetsche: "Το ηλεκτρικό smart υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής οδήγησης το 2007. Τώρα, γυρίζουμε το διακόπτη. Είμαστε έτοιμοι για μια επέλαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την οποία θα καλύψουμε όλους τους τομείς της αγοράς αυτοκινήτων, από την compact μέχρι την πολυτελή κατηγορία."

Τα επερχόμενα μοντέλα θα ενσαρκώνουν την ουσία της σύγχρονης ηλεκτρικής κινητικότητας - το συνδυασμό ελκυστικής σχεδίασης, μοναδικής οδηγικής απόλαυσης, ιδιαίτερης πρακτικότητας στις καθημερινές μετακινήσεις και ύψιστης ασφάλειας, που διακρίνει όλα τα αυτοκίνητα του εφευρέτη του αυτοκινήτου.