Συχνές ερωτήσεις
Εφαρμογή EQ Ready

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Mercedes-Benz Electric Ready;

Συχνές ερωτήσεις για την εφαρμογή EQ Ready.

Βρείτε τις απαντήσεις σε απορίες σας σχετικά με την εφαρμογή Mercedes-Benz Electric Ready.

Κάντε μια επιλογή.
 1. (29)
 2. Εγγραφή (2)
 3. Tracking (9)
 4. Ανάλυση χωρίς Tracking (2)
 5. Κατανάλωση μπαταρίας και δεδομένων (3)
 6. Οχήματα και αυτονομία (4)
 7. Επιλογές φόρτισης (3)
 8. Θερμοκρασίες (3)
 9. Γενικά (1)
 10. Δεδομένα (2)
 1. Γιατί είναι απαραίτητη η εγγραφή;

  Μόνο όποιος έχει εγγραφεί μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να ανακαλύψει εάν η ηλεκτρική κινητικότητα ταιριάζει σήμερα στην καθημερινότητά του. Για τη σωστή προστασία των δεδομένων και τη διασφάλιση παροχής πρόσβασης μόνο στον εκάστοτε χρήστη, είναι απαραίτητη η εγγραφή.

 2. Μπορώ να χρησιμοποιώ τα στοιχεία σύνδεσης στο Mercedes.me;

  Ναι, μπορούν να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία σύνδεσης στο Mercedes.me. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η χρήση όλων των εφαρμογών της Daimler με μόνο μία εγγραφή.

 3. Πώς λειτουργεί το αυτόματο Tracking; (αναγνώριση Start-Stop, αισθητήρες GPS …)

  Το Tracking μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού στην εφαρμογή. Για περισσότερη άνεση έχουμε ενσωματώσει στην εφαρμογή μια αυτόματη λειτουργία Tracking. Για την αυτόματη λειτουργία Tracking χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες και αισθητήρες του smartphone, όπως αισθητήρες GPS, αισθητήρες επιτάχυνσης, βαρόμετρο, WLAN, Bluetooth, θέση δικτύου, πυξίδα ή γυροσκόπιο, για την αναγνώριση της έναρξης και του τέλους μιας διαδρομής. Τα δεδομένα αποθηκεύονται όταν έχει αναγνωριστεί μια διαδρομή. Για την αυτόματη αναγνώριση των διαδρομών χρησιμοποιείται μια νέα τεχνολογία. Λόγω αυτού μπορεί να προκύπτουν σφάλματα στην αναγνώριση. Εργαζόμαστε συνεχώς, ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω το ποσοστό αναγνώρισης.

 4. Γιατί αρχίζει να καθυστερεί η καταγραφή της διαδρομής μου;

  Κάποιες φορές ενδέχεται, το αυτόματο Tracking να ξεκινά την καταγραφή της διαδρομής με καθυστέρηση. Αυτό οφείλεται στην πολύ νέα και πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, καθώς και στη λήψη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς αισθητήρες του smartphone, που συνεργάζονται για την αναγνώριση της διαδρομής. Επειδή κάποιοι από αυτούς τους αισθητήρες εξαρτώνται και από τη λήψη του χρήστη, ενδέχεται να καθυστερεί η καταγραφή της διαδρομής. Φυσικά εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να ελαχιστοποιήσουμε περαιτέρω αυτή την πιθανή καθυστέρηση και να μπορεί να γίνεται πλήρης καταγραφή όλων των διαδρομών.
 5. Ποιες παραμέτρους λαμβάνει υπόψη η εφαρμογή κατά τον υπολογισμό μιας διαδρομής;

  Λαμβάνουμε υπόψη διάφορες παραμέτρους, όπως θερμοκρασία, διανυθέντα χιλιόμετρα, διάρκεια διαδρομής, χαρακτηριστικά πέδησης και επιτάχυνσης, υψομετρικό προφίλ και δεδομένα τοποθεσίας. Έτσι μπορούμε να υπολογίζουμε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά την πιθανή αυτονομία και κατανάλωση ενέργειας. Από τα παραπάνω προκύπτει μια εξατομικευμένη σύσταση, για το εάν η ηλεκτρική κινητικότητα ταιριάζει στην οδηγική συμπεριφορά του εκάστοτε χρήστη. Εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω τους υπολογισμούς στο πλαίσιο της τεχνολογικής εξέλιξης και να προσφέρουμε έναν όσο το δυνατόν πιο ακριβές αποτέλεσμα.

 6. Μπορώ να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ το αυτόματο Tracking;

  Ναι, αυτή η ρύθμιση μπορεί να προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή από το μενού στο "Προφίλ - Άλλες ρυθμίσεις".
 7. Η εφαρμογή καταγράφει κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο (ακόμη και ως συνοδηγός / οδηγός ταξί);

  Ναι, προς το παρόν η εφαρμογή καταγράφει όλες τις διαδρομές με το αυτοκίνητο. Δεν παίζει κανένα ρόλο, εάν ο χρήστης οδηγεί ή είναι συνοδηγός.

 8. Μπορώ να διαγράψω μεμονωμένες διαδρομές;

  Ναι, στην επισκόπηση διαδρομών μπορούν να διαγράφονται μεμονωμένες διαδρομές. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή από το μενού στο "Προφίλ - Άλλες ρυθμίσεις".

 9. Μπορώ να διαγράψω όλες τις διαδρομές;

  Ναι, μπορούν να διαγραφούν όλες οι διαδρομές από το μενού στο "Προφίλ - Άλλες ρυθμίσεις".

 10. Γιατί η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει αξιόπιστα τις διαδρομές μου στην αυτόματη λειτουργία Tracking;

  Για την αυτόματη αναγνώριση των διαδρομών του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται μια πολύ νέα τεχνολογία. Εξαιτίας αυτού μπορεί να προκύπτουν καθυστερήσεις στην αναγνώριση της διαδρομής. Σε σπάνιες περιπτώσεις αυτό μπορεί, δυστυχώς, να έχει ως αποτέλεσμα, ορισμένες διαδρομές να αναγνωρίζονται μόνο εν μέρει ή και καθόλου. Εργαζόμαστε συνεχώς, ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω το ποσοστό αναγνώρισης.

 11. Τι συμβαίνει όταν διακόπτω την καταγραφή στην εφαρμογή, χωρίς να διακόψω τη διαδρομή μου, και έτσι δεν συνδέονται οι καταγεγραμμένες διαδρομές μου;

  Όταν η εφαρμογή αναγνωρίζει μια μη σχετική διαδρομή, ξεκινά η επόμενη διαδρομή ξανά με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

 12. Μπορώ να ελέγξω εάν θα έφτανα στον προορισμό μου με το ηλεκτρικό όχημα χωρίς να κάνω τη διαδρομή;

  Ναι, με τη βοήθεια της λειτουργίας Predict, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει εκ των προτέρων εάν είναι εφικτή η διαδρομή με το ηλεκτρικό όχημα.

 13. Πώς υπολογίζεται η κατανάλωση ενέργειας για μια διαδρομή εφόσον δεν την έχω κάνει εγώ;

  Για τη λειτουργία Predict χρησιμοποιούνται τα προφίλ ταχύτητας που υπάρχουν στο ιστορικό. Έτσι μπορούμε να καθορίσουμε με σχετική ακρίβεια πόση ενέργεια θα χρειαστεί για αυτές τις διαδρομές.

 14. Πώς επηρεάζει η εφαρμογή την κατανάλωση ενέργειας του smartphone μου;

  Κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής, ήταν σημαντικό να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια από το smartphone. Ανάλογα με το smartphone και το λειτουργικό, μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην κατανάλωση ενέργειας.

 15. Χρειάζομαι σύνδεση στο διαδίκτυο, για να χρησιμοποιώ την εφαρμογή;

  Για την αρχική εγγραφή, καθώς και τον υπολογισμό της προσομοιωμένης κατανάλωσης ρεύματος, απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο. Η λειτουργία Tracking δεν μπορεί να εκτελείται χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

 16. Τα δεδομένα θέσης πρέπει να είναι ενεργοποιημένα;

  Ναι, η εφαρμογή λειτουργεί μόνο όταν έχει πρόσβαση στη τοποθεσία του χρήστη. Στο iOS η αποστολή των δεδομένων θέσης πρέπει να "επιτρέπεται πάντα". Αυτή η έγκριση μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από το μενού στο "Προφίλ - Άλλες ρυθμίσεις".

 17. Ποια οχήματα χρησιμοποιούνται ως βάση για την προσομοίωση των διαδρομών μου ή/και μου προτείνονται;

  Στην εφαρμογή υπάρχει αποθηκευμένη μια ενημερωμένη γκάμα (πλήρως και μερικώς) ηλεκτρικών οχημάτων της Daimler AG.

 18. Πώς ακριβώς υπολογίζονται οι διαδρομές μου και μου προτείνεται ένα ηλεκτρικό όχημα;

  Κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής, χρησιμοποιήθηκε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική και ακριβής πρόγνωση, ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκτίμηση.
  Λόγω τεχνικών δυσκολιών, δυστυχώς δεν είναι δυνατή η απολύτως ακριβής προσομοίωση. Προσπαθούν συνεχώς ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω τους υπολογισμούς και να προσφέρουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ακριβές αποτέλεσμα.

 19. Η μπαταρία του οχήματος είναι φορτισμένη στην πρώτη διαδρομή;

  Ναι, πριν την έναρξη της πρώτης διαδρομής, η μπαταρία του οχήματος είναι φορτισμένη στο 100 %.

 20. Πώς γίνεται η προσομοίωση της διαδικασίας φόρτισης του οχήματος;

  Κατά τη στάθμευση κοντά σε έναν σταθμό φόρτισης που έχετε επιλέξει εσείς (περ. 500 m) το όχημα προσομοίωσης φορτίζεται με τη μέγιστη απόδοση φόρτισης της μπαταρίας ή/και τη μέγιστη απόδοση του σταθμού φόρτισης.

 21. Ποιες επιλογές φόρτισης εμφανίζονται;

  Η εφαρμογή εμφανίζει τόσο τους δημόσιους, όσο και τους σταθμούς φόρτισης που έχετε επιλέξει προσωπικά.

 22. Εάν προσθέσω μια επιλογή φόρτισης, μπορούν να τη βλέπουν και άλλοι χρήστες;

  Όχι, οι επιλογές φόρτισης που προσθέτετε είναι προσωπικές και, συνεπώς, οι άλλοι χρήστες της εφαρμογής Mercedes-Benz Electric Ready δεν μπορούν ούτε να τις βλέπουν, ούτε να τις χρησιμοποιούν.

 23. Πόσο γρήγορα φορτίζει το αυτοκίνητο με μια επιλογή φόρτισης που έχω προσθέσει;

  Κατά τη στάθμευση κοντά σε μια επιλογή φόρτισης που έχει προστεθεί από το χρήστη, το προσομοιωμένο όχημα φορτίζει με τη μέγιστη απόδοση φόρτισης του επιλεγμένου μοντέλου και τη διαθέσιμη χωρητικότητα του εκάστοτε σταθμού φόρτισης.

 24. Γιατί μπορώ να επιλέγω διάφορες θερμοκρασίες;

  Η εξωτερική θερμοκρασία είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία. Ενσωματώσαμε αυτή τη λειτουργία, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βλέπει πώς αλλάζει η αυτονομία ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία.

 25. Πώς μπορώ να βελτιώσω την αυτονομία μου;

  Παράγοντες όπως ο τρόπος οδήγησης, η ταχύτητα, η τοπογραφία και η εξωτερική θερμοκρασία επηρεάζουν την κατανάλωση ενέργειας και, κατά συνέπεια, την αυτονομία. Ο ομοιόμορφος τρόπος οδήγησης με την κατάλληλη ταχύτητα κίνησης μπορεί να αυξήσει την αυτονομία.

 26. Γιατί δεν μπορεί να γίνει πλήρως ηλεκτρική προσομοίωση των υβριδικών οχημάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες;

  Στις χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο σημείο παγετού, ενδέχεται, τα υβριδικά οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν ηλεκτρικά, καθώς προτιμάται η χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης λόγω της θερμότητας που παράγεται.

 27. Ποια είναι η προστιθέμενη αξία της εφαρμογής EQ Ready App;

  Η εφαρμογή Mercedes-Benz Electric Ready προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να καταγράφουν την καθημερινή οδηγική συμπεριφορά τους και έτσι να διαπιστώσουν εάν η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει σήμερα στην καθημερινότητά τους. Με την εφαρμογή αυτή γίνεται προσομοίωση της καθημερινής χρήσης του αυτοκινήτου με ηλεκτρικό όχημα σε πολλές διαδρομές.

 28. Πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μου;

  Ο Όμιλος Daimler AG εφαρμόζει τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας, για να προστατεύουμε τα δεδομένα σας, τα οποία διαχειριζόμαστε, έναντι μη εξουσιοδοτημένης επεξεργασίας, απώλειας, καταστροφής και έναντι πρόσβασης από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Τα μέτρα ασφαλείας μας βελτιώνονται συνεχώς σύμφωνα με την τεχνολογική εξέλιξη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στις πληροφορίες στην εφαρμογή (εικονίδιο πληροφοριών επάνω δεξιά).

 29. Πώς γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων μου;

  Η Daimler AG συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του χρήση για τη διάθεση της εφαρμογής και των λειτουργιών της στο βαθμό που απαιτείται ή στο βαθμό που ο χρήστης έχει συναινέσει στην περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων. Ειδικότερα, η εφαρμογή χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό δεδομένα, που έχει δώσει ο χρήστης και, εφόσον αυτός της επιτρέπει, δεδομένα που υπάρχουν στη συσκευή ή έχουν δημιουργηθεί λόγω της χρήσης των λειτουργιών της συσκευής (εντοπισμός). Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στις πληροφορίες στην εφαρμογή (εικονίδιο πληροφοριών επάνω δεξιά).