Σύστημα κίνησης

Μεγάλη γκάμα για ειδικές μεταφορές.

3 είδη συστημάτων κίνησης για διάφορες χρήσεις.

Κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Τα πλεονεκτήματα της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς έγκεινται, μεταξύ άλλων, στην εξαιρετική πρόσφυση σε συνδυασμό με μικρό φορτίο οχήματος, στο μεγάλο όγκο φόρτωσης και στο μεγάλο ωφέλιμο φορτίο σε συνδυασμό με χαμηλό κατώφλι χώρου φόρτωσης. Αποκλειστικά γι' αυτό το είδος συστήματος κίνησης διατίθεται το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC.

Κίνηση στους πίσω τροχούς.


Με την κίνηση στους πίσω τροχούς και την απομόνωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης από το σύστημα διεύθυνσης βελτιώνεται η οδηγική άνεση και βελτιστοποιείται ο κύκλος στροφής. Επιπλέον, το όχημα είναι πιο ευέλικτο, ειδικά σε συνδυασμό με τους κινητήρες υψηλότερης απόδοσης. Η κίνηση στους πίσω τροχούς προσφέρει επίσης πλεονεκτήματα κατά τη λειτουργία ρυμούλκησης. 

Τετρακίνηση.

Η επιλεγόμενη τετρακίνηση βελτιώνει την πρόσφυση, ιδιαίτερα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ή ανώμαλο οδόστρωμα, αυξάνοντας την οδηγική ασφάλεια και τη δυναμική οδήγηση. Για απαιτητικές χρήσεις, διατίθεται επιπρόσθετα μια σχέση μετάδοσης κιβωτίου ταχυτήτων. Επιπλέον, διατίθεται για πρώτη φορά για το Sprinter με τετρακίνηση, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS που προσφέρει διακεκριμένη άνεση αλλαγής ταχυτήτων και υψηλή αποδοτικότητα καυσίμου.