Ο ήρωας της πόλης: το Citan Van.

Το Citan Van: Ένα πρακτικό όχημα από πρακτικούς ανθρώπους για πρακτικούς ανθρώπους.

Το Citan Van: Ο ήρωας της πόλης.

Με το Citan σάς προσφέρουμε ένα επαγγελματικό όχημα διανομών, με κόμπακτ διαστάσεις και μεγάλο χώρο φόρτωσης, τέλεια προσαρμοσμένο στις πολύπλευρες απαιτήσεις της πόλης.

Από οικονομικής άποψης, με το Citan είστε αναμφισβήτητα κερδισμένοι: οι αποδοτικοί κινητήρες του με τεχνολογία BlueEFFICIENCY1 και κατανάλωση από 4,3 l/100 km2, η υψηλή διαθεσιμότητά του με μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων3 καθώς και οι ευνοϊκοί όροι και οι ελκυστικές υπηρεσίες4 προστατεύουν τον προϋπολογισμό σας. Και για να φτάνετε πάντα με ασφάλεια, συμπεριλάβαμε στον εξοπλισμό του Citan το ADAPTIVE ESP® με χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες και υψηλής απόδοσης δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς.

Χάρη στα αναπαυτικά καθίσματα, τον απλό χειρισμό και την άψογη ρύθμιση του συστήματος ανάρτησης με ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών, το Citan κινείται με άνεση, ευελιξία και ευκινησία στην πόλη. Κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση, θα ενθουσιαστείτε με το πόσο ευέλικτα μπορείτε να αξιοποιείτε το γενναιόδωρο χώρο φόρτωσης, χάρη στις μεγάλες πόρτες και το χαμηλό κατώφλι του χώρου φόρτωσης.

Το Citan έχει όλα όσα περιμένετε από ένα επαγγελματικό όχημα πόλης με το αστέρι της Mercedes. Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματά του σε μία δοκιμαστική διαδρομή. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Το πακέτο BlueEFFICIENCY περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις κινητήρα και μήκους, αλλά όχι σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6G-DCT.

2

Citan Van 108 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επαγγελματικού (N1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–112 g/km [*]. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

3

Διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων έως 40.000 km.

4

Για παράδειγμα Mercedes-Benz MobiloVan, η εγγύηση κινητικότητας της Mercedes-Benz για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Ισχύει για έως 30 χρόνια με τακτικά service σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz. Ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012.

Κύρια χαρακτηριστικά.

  1. Άνεση
  2. Οδηγική απόλαυση
  3. Οικονομία
  4. Ευελιξία
  5. Χώρος φόρτωσης
  6. Ασφάλεια
Citan Van. Οι εσωτερικές αρετές μετράνε.

Το Citan συνδυάζει την άνεση με τη λειτουργικότητα. Στο φιλικό εσωτερικό χώρο του, η εργασία γίνεται ευχάριστα. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας και άνεσης εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις, από την επιβίβαση μέχρι την αποβίβαση – από την εργονομικά υψηλή θέση καθίσματος κατά την οδήγηση, μέχρι τις χαμηλές κάτω ακμές θυρών και χώρου φόρτωσης που διευκολύνουν τη φόρτωση.

Το αναπαυτικό κάθισμα οδηγού με πλευρική στήριξη για προστασία της μέσης είναι ανθεκτικό, αναπνέει και ρυθμίζεται χειροκίνητα σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού, ακριβώς όπως και το καθ'ύψος ρυθμιζόμενο τιμόνι. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά διατεταγμένα και εξαιρετικά εύχρηστα, ενώ το ευανάγνωστο όργανο πολυλειτουργικών ενδείξεων νέας σχεδίασης αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό. Επιπλέον, το σύστημα θέρμανσης και αερισμού του βασικού εξοπλισμού, καθώς και ο πρακτικός σχεδιασμός των αποθηκευτικών χώρων, συμβάλλουν στο ευχάριστο κλίμα εργασίας.

Citan Van: Εργασία και οδηγική απόλαυση.

Τα πλεονεκτήματα του Citan κάνουν τη δουλειά σας ευκολότερη παντού. Στην πυκνή κίνηση της πόλης επωφελείστε από την απίστευτη ευκινησία του Citan, ενώ σε επαρχιακούς δρόμους ή αυτοκινητόδρομους, μπορείτε να αξιοποιείτε πλήρως την ισχύ του.

Σίγουρα κάποιος από τους πανίσχυρους πετρελαιοκινητήρες με 55 kW1 (75 hp), 66 kW2 (90 hp) και 81 kW3(110 hp) ταιριάζει στο δικό σας προφίλ απαιτήσεων. Η καινοτόμα τεχνολογία4 μειώνει την κατανάλωση ενισχύοντας έτσι την οικονομική απόδοση της επιχείρησής σας. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει αποτελεσματικά ένα μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων.  

Όλα τα τεχνικά εξαρτήματα είναι με ακρίβεια συντονισμένα μεταξύ τους – από το σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση και τη ρύθμιση ελατηρίων-αποσβεστήρων του συστήματος ανάρτησης με ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών, μέχρι τα υψηλής απόδοσης δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε πάντα ανέμελα την ευελιξία του Citan.

Citan Van: Ανταμείβει τη σημερινή και τις μελλοντικές γενιές.

Καθήκον της Mercedes-Benz, και στην περίπτωση του Citan, είναι να διαμορφώνει το μέλλον των μετακινήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ειδικά στην κίνηση της πόλης, το Citan ικανοποιεί υποδειγματικά αυτήν την απαίτηση. Χάρη στους σύγχρονους κινητήρες και την καινοτόμα τεχνολογία4, τόσο οι εκπομπές CO2 όσο και η κατανάλωση καυσίμου μειώνονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Έτσι, με κατανάλωση από 4,3 l/1001, το Citan κινείται δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Όμως, το Citan συμφέρει και από οικονομικής άποψης. Αφενός λόγω της ελκυστικής τιμής και αφετέρου χάρη το χαμηλό κόστος λειτουργίας του, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής κατανάλωσης καυσίμου και των διαστημάτων μεταξύ συντηρήσεων έως 40.000 km.

Και επειδή η μέγιστη διαθεσιμότητα του van σας είναι τόσο σημαντική για τη Mercedes-Benz όσο είναι και για εσάς, προσφέρουμε για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος την εγγύηση κινητικότητας Mercedes-Benz MobiloVan5, 6. Έτσι, το Citan συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της επιχείρησής σας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, σε κάθε διαδρομή.

Έτσι, το Citan συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της επιχείρησής σας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, σε κάθε διαδρομή.

Οι σύγχρονοι κινητήρες, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και η ένδειξη χρόνων αλλαγής ταχυτήτων θέτουν τη βάση για την οικονομική οδήγηση. Με το πακέτο BlueEFFICIENCY4 η οικονομική αποδοτικότητα του οχήματός σας μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Citan Van: Έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή.

Το Citan αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με εντυπωσιακή ευελιξία. Δεν μπορεί να σας αντικαταστήσει, μπορεί όμως να διευκολύνει σημαντικά την εργασία σας – ανεξαρτήτως κλάδου. Ο έξυπνος σχεδιασμός και η χαμηλή ακμή του χώρου φόρτωσης θα σας ενθουσιάσουν. Η εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση συμπεριλαμβάνονται στα δυνατά του σημεία, όπως και η ευέλικτη χρήση της υψηλής μεταφορικής ικανότητάς του. Οι μέχρι δύο συρόμενες πόρτες και οι δίφυλλες πίσω πόρτες με γωνία ανοίγματος έως και 180° προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης.

Citan Van: Ο πρώτος ήρωας που διατίθεται σε 3 μήκη.

Το Citan Van σάς προσφέρει πολλές δυνατότητες. Ως ειδικός κλάδων διακρίνεται για τις ευέλικτες δυνατότητες χρήσης του. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 3 εκδόσεων αμαξωμάτων: compact, long και extra long. Το μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 2137 mm στην έκδοση extra long μπορεί, εάν θέλετε, να επεκταθεί έως τα 2937 mm με αναδιπλωμένο κάθισμα συνοδηγού. Σε συνδυασμό με το ύψος χώρου φόρτωσης 1258 mm, το Citan Van σας προσφέρει συνολική χωρητικότητα φόρτωσης έως 3,8 m3. Και με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 768 kg, μπορεί να μεταφέρει ακόμη και πολύ βαριά φορτία. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία προαιρετικού εξοπλισμού, μπορείτε να προσαρμόσετε το Citan τέλεια στις δικές σας απαιτήσεις.

Citan Van: Πραγματικά μεγαλειώδες στον τομέα της ασφάλειας.

Και στο θέμα της ασφάλειας, το Citan έχει σαφές προβάδισμα. Με ADAPTIVE ESP®, υποβοήθηση πέδησης και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS, καθώς και υψηλής απόδοσης δισκόφρενα μπροστά και πίσω, εντυπωσιάζει με μικρή απόσταση πέδησης – ακόμη και σε ολισθηρό οδόστρωμα. Το σύστημα ανάρτησης με ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών διατηρεί αξιόπιστα την επαφή με το οδόστρωμα. Εάν βρεθείτε να οδηγείτε σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR.

Εάν συμβεί το απρόοπτο, οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων ρυθμιζόμενου ύψους με προεντατήρες και περιοριστές δύναμης ζώνης ασφαλείας σάς εξασφαλίζουν πολύ καλή συγκράτηση. Σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιείται αυτόματα το σύστημα αλάρμ.

Στο βασικό εξοπλισμό του Citan περιλαμβάνονται επίσης αερόσακος οδηγού, φώτα πορείας ημέρας και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα. Ο αερόσακος συνοδηγού και οι αερόσακοι θώρακα7, που διατίθενται προαιρετικά, μειώνουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο τραυματισμού. Επιπλέον, διατίθενται κατ' επιλογή συστήματα υποβοήθησης, όπως αισθητήρας φωτός και βροχής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και μία κάμερα οπισθοπορείας, η οποία προβάλλει το χώρο πίσω από το όχημα στον εσωτερικό καθρέφτη.

Και για να είστε σίγουροι ότι το όχημά σας δεν θα βρεθεί σε λάθος χέρια, διατίθεται προαιρετικά για το Citan ένα αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού.

1

Citan Van 108 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επαγγελματικού (N1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–112 g/km [*]. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

2

Citan Van 109 CDI και Citan Mixto 109 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επαγγελματικού (N1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 123–112 g/km [*]. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

3

Citan Van 111 CDI και Citan Mixto 111 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και άδεια επαγγελματικού (N1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–115 g/km [*]. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

4

Το πακέτο BlueEFFICIENCY περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις κινητήρα και μήκους, αλλά όχι σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6G-DCT.

5

Για έως 30 χρόνια με τακτικά service σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz.

6

Ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012.

7

Διατίθεται για το συνοδηγό μόνο σε συνδυασμό με αερόσακους θώρακα οδηγού και συνοδηγού.

Στιβαρή και πολυμορφική βάση.

Μήκη οχήματος
Compact
Lοng
Extra long
Μέγ. μήκος χώρου φόρτωσης
Επιφάνεια χώρου φόρτωσης
Χωρητικότητα φορτίου
Μέγ. ωφέλιμο φορτίο
1369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
1753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Το κινητό θαύμα ευρυχωρίας για την πόλη.

Ευρύχωρο van σε 3 μήκη αμαξώματος.

Το Citan Van εντυπωσιάζει και στα 3 μήκη αμαξώματος με το γενναιόδωρο χώρο φόρτωσης και τη μεγάλη ευελιξία, π.χ. με την προαιρετική καταπακτή. Ανάλογα με την έκδοση, η καμπίνα οδηγού διαθέτει θέσεις για έως 3 άτομα.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Van:

  • Μεγάλη ποικιλία εκδόσεων με 3 μήκη αμαξώματος compact, lοng και extra long για διαφορετικές ανάγκες χώρου φόρτωσης
  • Μεγάλη χωρητικότητα φόρτωσης έως 3,8 m³ στην έκδοση extra long με χώρο φόρτωσης μία ευρωπαλέτα1 τοποθετημένη κατά μήκος ή εγκάρσια στο μήκος αμαξώματος compact, και 2 εγκάρσια τοποθετημένες ευρωπαλέτες στα μήκη αμαξώματος long και extra long
  • Χώρος για 3 άτομα στην καμπίνα οδηγού με το προαιρετικό διθέσιο ενιαίο κάθισμα συνοδηγού
  • Μεγάλη ευελιξία κατά τη φόρτωση εμπορευμάτων – ακόμη και μεγάλου όγκου – χάρη στον πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό, όπως η καταπακτή ή το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού
1

Σε συνδυασμό με την προαιρετική εσωτερική επένδυση υψηλής κατηγορίας, το πλάτος μεταξύ των θόλων τροχών δεν επαρκεί πλέον για ευρωπαλέτα.

Έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή.

Το Citan αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με εντυπωσιακή ευελιξία. Δεν μπορεί να σας αντικαταστήσει, μπορεί όμως να διευκολύνει σημαντικά την εργασία σας – ανεξαρτήτως κλάδου. Ο έξυπνος σχεδιασμός και η χαμηλή ακμή του χώρου φόρτωσης θα σας ενθουσιάσουν. Η εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση περιλαμβάνονται στα δυνατά του σημεία, όπως και η ευέλικτη χρήση της υψηλής μεταφορικής ικανότητάς του. Οι μέχρι δύο συρόμενες πόρτες και οι δίφυλλες πίσω πόρτες με γωνία ανοίγματος έως και 180° προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης.

Επένδυση διαχωριστικού τοιχώματος

 

Ενιαίο διαχωριστικό τοίχωμα με 1 παράθυρο

Πτυσσόμενο διαχωριστικό πλέγμα, πλευρά συνοδηγού

Καταπακτή

Πίσω καπό

Ξύλινο δάπεδο

Αναμφισβήτητα ένα Mercedes-Benz Van.

Χαρακτηριστική εξωτερική σχεδίαση Mercedes-Benz.

Με την ελκυστική, χαρακτηριστική σχεδίαση των Mercedes-Benz Vans και την υψηλή αντιληπτή αξία τους, το Citan φέρνει ιδανικά τη θετική εικόνα των άλλων μοντέλων van στην κατηγορία των small vans. Η μοναδική σχεδίαση του Citan εντυπωσιάζει με την υψηλή ακρίβεια από κάθε άποψη. Οι συναρμογές και οι επιφάνειες είναι διαμορφωμένες με απόλυτη ακρίβεια, δημιουργώντας μία εντύπωση υψηλής ποιότητας.

Οι 4 ακρυλικές βαφές και οι 6 προαιρετικά διαθέσιμες μεταλλικές βαφές υπογραμμίζουν την προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση. Με προαιρετικά πακέτα, όπως το οπτικό πακέτο Offroad εξωτερικού, το εξωτερικό πακέτο χρωμίου και το πακέτο βαφής, το Citan αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο οπτικά.

* Οι αναφερόμενες τιμές υπολογίστηκαν σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης. Πρόκειται για τις "μετρηθείσες τιμές CO2 NEDC" σύμφωνα με το άρθ. 2 παρ. 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1152. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές. Λόγω τροποποιήσεων της νομοθεσίας που αφορά τις σχετικές διαδικασίες δοκιμών, ενδέχεται να αναγράφονται υψηλότερες τιμές στο πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος, το οποίο απαιτείται για την ταξινόμηση και, ενδεχομένως, για τη φορολογία του οχήματος. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών τύπων οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσης ειδικές εκπομπές CO2 των καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στις "Οδηγίες για την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ρεύματος“ καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων, οι οποίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στα σημεία πώλησης και στην DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).