Για εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον: το Citan Tourer.

Το Citan Tourer: ένα πρακτικό όχημα από πρακτικούς ανθρώπους για πρακτικούς ανθρώπους.

Το Citan Tourer: ο ήρωας της πόλης.

Στιβαρό, ευέλικτο, οικονομικό και τέλεια προσαρμοσμένο στις πολύπλευρες απαιτήσεις της πόλης: το Citan Tourer, το compact Van σας για έως 7 άτομα1 .

Από οικονομικής άποψης, με το Citan είστε αναμφισβήτητα κερδισμένοι: οι αποδοτικοί κινητήρες του με τεχνολογία BlueEFFICIENCY2 και κατανάλωση από 4,3 l/100 km3,η υψηλή διαθεσιμότητά του με μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων4 καθώς και οι ευνοϊκοί όροι και οι ελκυστικές υπηρεσίες5 προστατεύουν τον προϋπολογισμό σας. Και για να φτάνετε πάντα με ασφάλεια στον προορισμό σας, συμπεριλάβαμε στον εξοπλισμό του Citan το ADAPTIVE ESP® με χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες, υψηλής απόδοσης δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και έως 6 αερόσακους.

Χάρη στα αναπαυτικά καθίσματα, την άψογη ρύθμιση του συστήματος ανάρτησης με ανεξάρτητες αναρτήσεις τροχών, το Citan κινείται με άνεση και ευκινησία. Υποδειγματική είναι και η ευελιξία του, με τα 2 μονά καθίσματα στη δεύτερη πίσω σειρά καθισμάτων, για παράδειγμα, χάρη στην οποία μετατρέπεται σε επταθέσιο1. Ή με τις αναδιπλούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων, οι οποίες προσφέρουν μεγάλο χώρο φόρτωσης με μία κίνηση.

Το Citan έχει όλα όσα περιμένετε από ένα compact van με το αστέρι της Mercedes. Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματά του σε μία δοκιμαστική διαδρομή. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Διατίθεται μόνο για το Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–115 g/km, κατηγορία αποδοτικότητας: A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.][*] extra long με άδεια επιβατικού (M1).

2

Το πακέτο BlueEFFICIENCY περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις κινητήρα και μήκους, αλλά όχι σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6G-DCT.

3

Citan Tourer 108 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–112 g/km [*], κατηγορία αποδοτικότητας: B–A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

4

Διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων έως 40.000 km.

5

Για παράδειγμα Mercedes-Benz MobiloVan, η εγγύηση κινητικότητας της Mercedes-Benz για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Ισχύει για έως 30 χρόνια με τακτικά service σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz. Ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012.

Κύρια χαρακτηριστικά.

  1. Άνεση
  2. Οδηγική απόλαυση
  3. Οικονομία
  4. Ευελιξία
  5. Ασφάλεια
Γιατί οι εσωτερικές αρετές "μετράνε".

Ο φιλικός εσωτερικός χώρος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας και άνεσης εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις, από την εργονομικά υψηλή θέση καθίσματος κατά την οδήγηση μέχρι τις χαμηλές κάτω ακμές των θυρών, που διευκολύνουν την επιβίβαση.

Το αναπαυτικό κάθισμα οδηγού με πλευρική στήριξη για προστασία της μέσης είναι ανθεκτικό, αναπνέει και ρυθμίζεται χειροκίνητα σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ακριβώς όπως και το καθ' ύψος ρυθμιζόμενο τιμόνι. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά διατεταγμένα και εξαιρετικά εύχρηστα, ενώ το ευανάγνωστο όργανο πολυλειτουργικών ενδείξεων νέας σχεδίασης αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό. Επιπλέον, το σύστημα θέρμανσης και αερισμού του βασικού εξοπλισμού καθώς και τα προαιρετικά ηλεκτρικά παράθυρα στις συρόμενες πόρτες, συμβάλλουν στο ευχάριστο κλίμα.

Ο πρακτικός σχεδιασμός των αποθηκευτικών χώρων προσφέρει πολλές λύσεις αποθήκευσης με εύκολη πρόσβαση: το ντουλαπάκι συνοδηγού έχει χωρητικότητα έως 8,5 l, η αποθηκευτική θήκη πάνω από το μπροστινό παρμπρίζ 12,6 l, οι θήκες στις πόρτες σας προσφέρουν 4,1 l η κάθε μία, ενώ η αποθηκευτική θήκη του υποβραχιόνιου έχει χωρητικότητα 8,9 l.

Ο εσωτερικός χώρος γίνεται ακόμη πιο ελκυστικός με τα προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού «Εσωτερικό πακέτο χρωμίου», «Εσωτερικό πακέτο Design χρωμίου» ή «Εσωτερικό πακέτο Design Color».

Εργασία και οδηγική απόλαυση.

Το Citan προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση. Στην πυκνή κίνηση της πόλης επωφελείστε από την απίστευτη ευκινησία του Citan, ενώ σε επαρχιακούς δρόμους ή αυτοκινητόδρομους, μπορείτε να αξιοποιείτε στο μέγιστο την ισχύ του.

Σίγουρα κάποιος από τους πανίσχυρους πετρελαιοκινητήρες με 55 kW1 (75 hp), 66 kW2(90 hp) και 81 kW3(110 hp) ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις. Η καινοτόμα τεχνολογία4 μειώνει την κατανάλωση και φροντίζει τον προϋπολογισμό σας. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, τη μετάδοση της ισχύος αναλαμβάνει αποτελεσματικά ένα μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων.

Όλα τα τεχνικά εξαρτήματα είναι συντονισμένα μεταξύ τους με ακρίβεια – από το σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση και τη ρύθμιση ελατηρίων-αποσβεστήρων του συστήματος ανάρτησης με μεμονωμένη ανάρτηση τροχών, μέχρι τα υψηλής απόδοσης δισκόφρενα στον μπροστινό και πίσω άξονα. Έτσι, μπορείτε πάντα να απολαμβάνετε ανέμελα την ευελιξία του Citan.

Ανταμείβει τη σημερινή αλλά και τις μελλοντικές γενιές.

Καθήκον της Mercedes-Benz, και στην περίπτωση του Citan, είναι να διαμορφώνει το μέλλον των μετακινήσεων με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ειδικά μέσα στην κίνηση της πόλης, το Citan ικανοποιεί υποδειγματικά αυτήν την απαίτηση. Χάρη στους σύγχρονους κινητήρες και την καινοτόμα τεχνολογία4,τόσο οι εκπομπές CO2 όσο και η κατανάλωση καυσίμου μειώνονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Έτσι, με κατανάλωση από 4,3 l/1001, το Citan κινείται δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Όμως, το Citan συμφέρει και από οικονομικής άποψης. Αφενός λόγω της ελκυστικής τιμής και αφετέρου χάρη στο χαμηλό κόστος λειτουργίας του, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αποδοτικής κατανάλωσης καυσίμου και των διαστημάτων μεταξύ συντηρήσεων έως 40.000 km.

Και επειδή η μέγιστη διαθεσιμότητα του van σας είναι τόσο σημαντική για τη Mercedes-Benz όσο είναι και για εσάς, προσφέρουμε για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος την εγγύηση κινητικότητας Mercedes-Benz MobiloVan5, 6. Έτσι, το Citan συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της επιχείρησής σας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, σε κάθε διαδρομή.

Οι σύγχρονοι κινητήρες, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και η ένδειξη χρόνων αλλαγής ταχυτήτων θέτουν τη βάση για οικονομική οδήγηση. Με το πακέτο BlueEFFICIENCY4 η οικονομική αποδοτικότητα του οχήματός σας μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Έτοιμο να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή.

Το Citan σάς ενθουσιάζει σε όποια θέση κι αν κάθεστε. Με έως 7 εξαιρετικά αναπαυτικά καθίσματα7 και επαρκή αποθηκευτικό χώρο για αποσκευές, προσφέρει τις ιδανικές προϋποθέσεις για ευχάριστες και ασφαλείς μετακινήσεις, είτε με ολόκληρη την οικογένεια είτε με ογκώδη αντικείμενα για το σπίτι.

Στα αναπαυτικά καθίσματα με πλευρική στήριξη για προστασία της μέσης και ανθεκτικά καλύμματα που αναπνέουν, αισθάνεστε τόσο αναπαυτικά όσο θα περιμένατε από ένα Mercedes-Benz Van. Ο υψηλής ποιότητας, λειτουργικός εσωτερικός χώρος προσφέρει πολλές πρακτικές αποθηκευτικές θήκες, ώστε να απολαμβάνετε άνετα ακόμη και τις μεγάλες διαδρομές. Επιπλέον, η προαιρετική πανοραμική οροφή με 2 ανακλινόμενα παράθυρα οροφής δημιουργεί στο εσωτερικό ένα εξαιρετικά ευχάριστο, φωτεινό περιβάλλον. Εκτός από την εξαιρετική οδηγική άνεση, το Citan πείθει επίσης με τις ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με περιορισμό δύναμης σε κάθε κάθισμα.

Πραγματικά μεγαλειώδες στον τομέα της ασφάλειας.

Και στο θέμα της ασφάλειας, το Citan έχει σαφές προβάδισμα. Με ADAPTIVE ESP®, υποβοήθηση πέδησης και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS, καθώς και δισκόφρενα στον μπροστινό και πίσω άξονα, εντυπωσιάζει με μικρή απόσταση πέδησης – ακόμη και σε ολισθηρό οδόστρωμα. Το σύστημα ανάρτησης με ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών διατηρεί αξιόπιστα την επαφή με το οδόστρωμα. Εάν βρεθείτε να οδηγείτε σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR.

Εάν συμβεί το απρόοπτο, οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων ρυθμιζόμενου ύψους με προεντατήρες και περιοριστές δύναμης ζώνης ασφαλείας σας εξασφαλίζουν πολύ καλή συγκράτηση. Σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιείται αυτόματα το σύστημα αλάρμ.

Το Citan περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του φώτα πορείας ημέρας, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και έως 6 αερόσακους. Ο αερόσακος οδηγού και συνοδηγού8, καθώς και οι αερόσακοι παραθύρων8 και θώρακα8,9 μπορούν μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος. Κατ' επιλογή διατίθενται συστήματα υποβοήθησης, όπως αισθητήρας φωτός και βροχής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών8 και μία κάμερα οπισθοπορείας, η οποία προβάλλει το χώρο πίσω από το όχημα στον εσωτερικό καθρέφτη.

1

Citan Tourer 108 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 123–112 g/km [*], κατηγορία αποδοτικότητας: B–A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

2

Citan Tourer 109 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 123–112 g/km [*], κατηγορία αποδοτικότητας: B–A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

3

Citan Tourer 111 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–115 g/km [*], κατηγορία αποδοτικότητας: A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.

4

Το πακέτο BlueEFFICIENCY περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις κινητήρα και μήκους, αλλά όχι σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6G-DCT.

5

Για έως 30 χρόνια με τακτικά service σε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz.

6

Ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 01.10.2012.

7

Διατίθεται μόνο για το Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI με πακέτο BlueEFFICIENCY, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και άδεια επιβατικού (M1). Κατανάλωση καυσίμου σε αστικό/υπεραστικό/μικτό κύκλο: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 119–115 g/km, κατηγορία αποδοτικότητας: A. Οι πραγματικές τιμές κατανάλωσης εξαρτώνται μεταξύ άλλων από το βάρος του οχήματος και τον επιλεγμένο εξοπλισμό.][*] extra long με άδεια επιβατικού (M1).

8

Βασικός εξοπλισμός για Citan Tourer με άδεια επιβατικού (M1), προαιρετικός εξοπλισμός με άδεια επαγγελματικού (Ν1).

9

Διατίθεται για το συνοδηγό μόνο σε συνδυασμό με αερόσακους θώρακα οδηγού και συνοδηγού.

Ευκινησία στην πόλη για επτά.

Άνετο Tourer για τη μεταφορά επιβατών.

Το Citan Tourer προφέρει άνετη μεταφορά ατόμων με έως 7 θέσεις. Εκτός από τη θέση του οδηγού και του συνοδηγού, καθώς και το τριθέσιο ενιαίο κάθισμα στο χώρο επιβατών στο Citan Tourer long, στην έκδοση extra long τοποθετούνται επιπλέον 2 μονά καθίσματα στη 2η πίσω σειρά καθισμάτων. Επιπλέον, το Citan Tourer εντυπωσιάζει με τις πολλές, πρακτικές δυνατότητες φόρτωσης με συνολική χωρητικότητα έως 77 λίτρα.

Προαιρετικός εξοπλισμός: Πακέτα εσωτερικού εξοπλισμού.

Εσωτερικό πακέτο Design Color

Εσωτερικό πακέτο Design χρωμίου

Πακέτο διακοσμητικών ραφών εσωτερικού σε Κόκκινο

* Οι αναφερόμενες τιμές υπολογίστηκαν σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία μέτρησης. Πρόκειται για τις "μετρηθείσες τιμές CO2 NEDC" σύμφωνα με το άρθ. 2 παρ. 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1152 ή/και (ΕΕ) 2017/1153. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές. Λόγω τροποποιήσεων της νομοθεσίας που αφορά τις σχετικές διαδικασίες δοκιμών, ενδέχεται να αναγράφονται υψηλότερες τιμές στο πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος, το οποίο απαιτείται για την ταξινόμηση και, ενδεχομένως, για τη φορολογία του οχήματος. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών τύπων οχημάτων. Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσης ειδικές εκπομπές CO2 των καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στις "Οδηγίες για την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ρεύματος“ καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων, οι οποίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στα σημεία πώλησης και στην DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).